Ta in naturen i ditt hem

Badrum

Naturtrenden håller i sig. Allt fler väljer att använda miljövänliga naturmaterial som kakel och natursten i hemmet.

Annons

Inred med natursten

Natursten är ett samlingsnamn för olika stensorter såsom marmor, granit, kalksten och skiffer. Att inreda med natursten har många fördelar då materialet både är vackert och slitstarkt, och eftersom den är tidlös så blir den aldrig omodern.

Natursten är 100 procent naturlig eftersom den härstammar från naturen. Natursten passar bra som golv, bänkskivor i kök och som fönsterbräde. Det unika med att välja material i sten är att ingen sten är den andra lik. Inom varje stensort finna en mängd olika varianter med olika färger och struktur och det gör att just din bänk eller ditt golv får ett unikt utseende.

Skapa en unik stenvägg med skiffer
Skiffer är ett miljövänligt naturmaterial som bryts i klov i dagbrott och det gör att stenen får en oregelbunden yta. Skiffer passar lika bra inomhus som utomhus och finns i flera olika färger. Genom att sätta upp skiffer på väggen får man en unik och levande vägg. 
Hett med marmor

Marmor har använts som byggmaterial i tusentals år och har varit en het trend under hela 2015. Marmor har ett tidlöst utseende vilket gör att du inte behöver byta ut marmorn efter några år. Förgyll ditt kök med ett vackert stänkskydd ovanför spisen. Klassiska marmorsorter är italienska Carrara och svenska Ekeberg och brännlyckan. 

Lägg ett granitgolv
Granit är ett mycket bra val om du är ute efter ett stengolv eftersom materialet inte är lika känsligt för repor och fläckar som tillexempel marmor.
EcoStone tillverkad av återvunnit material

EcoStone är granatkeramik tillverkad med upp till 41,73 procent återvunnet material och bär miljöcertifieringen Green Leaf från det externa kvalitetssäkringsföretaget Intertek. EcoStone passar utmärkt till ytor så väl inomhus som utomhus. Stenen är lätt att hålla ren och missfärgas inte med tiden.

Kalksten
Kalksten har många användningsområden men används ofta som golv och har använts som golvmaterial i århundraden. Fossilen i kalksten gör att varje yta blir unik. 
Kakel och klinkers

Keramiska plattor är samlingsnamnet på kakel och klinkers. Plattorna tillverkas av lera som ofta blandas med sand eller kalk. Leran i sig utgörs av vatten och nedbrutet naturmaterial. Ur miljöaspekt har kakel och klinker ingen negativ påverkan på vår miljö. Kakel hittar man oftast på väggen ovanför spisen i köket eller på väggarna i badrummet. Kakel finns i många olika storlekar, färger och mönster.

Klinker är en hårdare variant av kakel som tål vätska bra och är lätt att torka av och passar därför bäst i hall och badrum, men är lika snygg i alla rum. Klinker kan användas till väggar både inomhus och utomhus. Ett korrekt lagt klinkergolv kan hålla i upp till 50 år.


Hetaste kakeltrenderna för kök och badrum
Lägg klinkergolv

Så kaklar du köket25 september 2015

0 Kommentarer

0

Renoveringsresan – Badrummet

Renovering av badrummet var ett av de första renoveringsprojekten hemma hos familjen Roswall/Ekander. Se före- och efterbilderna på deras badrum här –...

0

7 tips: Så fixar du ett snyggt badrum!

Du behöver inte renovera hela badrummet för att det ska kännas som nytt. Här är tipsen som gör rummet snyggare utan att du behöver ta bort en enda...

0

12 av 20 vanliga tätskikt läcker fortfarande

Senaste testet visar att det fortfarande finns brister i merparten av de branschgodkända tätskikt som är vanliga i villor, radhus och fritidshus i...

0

"Vi har Sveriges fulaste badrum!"

Undrar du hur landets fulaste badrum ser ut? Familjen Söderlund i Stöcksjö kammade hem vinsten i vår stora tävling tillsammans med Comfort!

I samarbete med Comfortkedjan

Så kontrollerar du att badrummet är i bra skick!

Att renovera eller bygga ett nytt badrum är inget man gör i en handvändning, men Comforts badrumsguide hjälper dig tillrätta! Den här delen handlar om...

1

VIDEO: Så tar du bort imman på spegeln

Vi har testat knepet som fixar bort imman på badrumsspegeln. Allt du behöver är tandkräm!

0

Så fixar du ditt eget spa

Med skön musik, mjuka frottéer och doftljus fixar du spa-känslan hemma i badrummet. Lyxa – eller spara 16 013 kr.

0

"Vi bakar pizza i vårt badrum"

Familjen Karlsson i Kungälv byggde om den över 200 år gamla bakstugan till badrum. I dag är det ett sagolikt mysrum där hela familjen trivs.

0

Upptäck fel i badrummet – innan det är försent

Vad betyder dålig lukt i badrummet, och hur vet man om man har mögel eller fuktskador? Här får du koll på de vanligaste problemen i badrummet!