Ta in naturen i ditt hem

Badrum

Naturtrenden håller i sig. Allt fler väljer att använda miljövänliga naturmaterial som kakel och natursten i hemmet.

Inred med natursten

Natursten är ett samlingsnamn för olika stensorter såsom marmor, granit, kalksten och skiffer. Att inreda med natursten har många fördelar då materialet både är vackert och slitstarkt, och eftersom den är tidlös så blir den aldrig omodern.

Natursten är 100 procent naturlig eftersom den härstammar från naturen. Natursten passar bra som golv, bänkskivor i kök och som fönsterbräde. Det unika med att välja material i sten är att ingen sten är den andra lik. Inom varje stensort finna en mängd olika varianter med olika färger och struktur och det gör att just din bänk eller ditt golv får ett unikt utseende.

Skapa en unik stenvägg med skiffer
Skiffer är ett miljövänligt naturmaterial som bryts i klov i dagbrott och det gör att stenen får en oregelbunden yta. Skiffer passar lika bra inomhus som utomhus och finns i flera olika färger. Genom att sätta upp skiffer på väggen får man en unik och levande vägg. 
Hett med marmor

Marmor har använts som byggmaterial i tusentals år och har varit en het trend under hela 2015. Marmor har ett tidlöst utseende vilket gör att du inte behöver byta ut marmorn efter några år. Förgyll ditt kök med ett vackert stänkskydd ovanför spisen. Klassiska marmorsorter är italienska Carrara och svenska Ekeberg och brännlyckan. 

Lägg ett granitgolv
Granit är ett mycket bra val om du är ute efter ett stengolv eftersom materialet inte är lika känsligt för repor och fläckar som tillexempel marmor.
EcoStone tillverkad av återvunnit material

EcoStone är granatkeramik tillverkad med upp till 41,73 procent återvunnet material och bär miljöcertifieringen Green Leaf från det externa kvalitetssäkringsföretaget Intertek. EcoStone passar utmärkt till ytor så väl inomhus som utomhus. Stenen är lätt att hålla ren och missfärgas inte med tiden.

Kalksten
Kalksten har många användningsområden men används ofta som golv och har använts som golvmaterial i århundraden. Fossilen i kalksten gör att varje yta blir unik. 
Kakel och klinkers

Keramiska plattor är samlingsnamnet på kakel och klinkers. Plattorna tillverkas av lera som ofta blandas med sand eller kalk. Leran i sig utgörs av vatten och nedbrutet naturmaterial. Ur miljöaspekt har kakel och klinker ingen negativ påverkan på vår miljö. Kakel hittar man oftast på väggen ovanför spisen i köket eller på väggarna i badrummet. Kakel finns i många olika storlekar, färger och mönster.

Klinker är en hårdare variant av kakel som tål vätska bra och är lätt att torka av och passar därför bäst i hall och badrum, men är lika snygg i alla rum. Klinker kan användas till väggar både inomhus och utomhus. Ett korrekt lagt klinkergolv kan hålla i upp till 50 år.


Hetaste kakeltrenderna för kök och badrum
Lägg klinkergolv

Så kaklar du köket25 september 2015
Annons
Mer om Badrum

5 tips för att hitta bästa badkaret

Badrum När du ska välja badkar är det bra att fundera på hur stort det ska vara och om det ska vara ett vanligt, klassiskt liggbadkar eller kanske ett massagebadkar. Här kommer 5 tips.

Sponsrad

8 råd om kakel och klinker

Badrum Kakel och klinker är med och skapar den röda tråden som sedan kommer att genomsyra hela badrummet när renoveringen är klar. Här får du några goda råd...

Toaletten rinner – vad gör jag?

Badrum Kan jag fixa en rinnande toalett själv eller behöver jag ett proffs, undrar en läsare. Läs expertsvaret här.

Anders Öfvergård: "3 badrumsprojekt som alla klarar"

Badrum Borra i kakel, fräscha upp med fog samt limma upp krokar: Anders Öfvergård guidar till tre enkla badrumsprojekt.

Checklista: Renovera badrummet rätt

Badrum Peter Bratt, Vi i Villas byggskadeexpert, tipsar om vad du ska tänka på när du renoverar badrummet.

6 våta badrumsdrömmar

Badrum Badrummet är vårt nya skrytrum – nu vill vi inreda våtrummet som en skön oas med exklusiva material, vackra mönster och kristallkrona (!).

Vad önskar du dig i julklapp?

Badrum Ett nytt badrum eller ett nytt kök står högst upp på villaägarnas önskelista, enligt villapanelens undersökning. Men trevliga grannar hamnar på sista plats. Vad önskar du dig?

Sveriges fulaste badrum - Jessica vann ett nytt badrum!

Badrum Har du Sveriges fulaste badrum? Det frågade vi våra läsare i slutet av förra året. Och det kom in hundratals bidrag. Efter ett långt och hårt arbete...

Välkommen till Vi i Villa!

Badrum Visa mig din gästtoalett och jag ska säga dig vem du är. För det är där du vågar.