Artikeln är ett samarbete med Stenbolaget
Bilder: Konradssons kakel
Bilder: Konradssons kakel

Lägg klinkergolv

Golv

Vill du förnya hemmet? Varför inte lägga ett nytt klinkergolv? Stenbolaget har många fina klinkergolv att välja mellan. 

Annons

Golv är en viktig inredningsdetalj i hemmet och du kan enkelt fräscha upp ett rum genom att lägga ett nytt golv. Att lägga klinkergolv själv på torra ytor är inga problem om man är en van hemmafixare. Är du nybörjare och ska lägga klinkerplattor för första gången så bör du välja en liten yta, som tillexempel en hall.

Det bästa underlaget för ett klinkergolv är en betongplatta, men det går utmärkt att lägga klinker på brädgolv eller på en plastmatta. Klinkergolv tål vätska och är lätta att torka av, och passar därför utmärkt i hall, badrum eller i tvättstuga, men är lika snygga i kök eller vardagsrum.

Klinker finns i många olika format, färger och ytstrukturer så tänk på att välja plattor som är lämpade för det golv det gäller. Att lägga klinker i vardagsrummet är inte lika vanligt som i kök och badrum men kan vara ett roligt sätt att förnya rummet.

Klinkergolv en uppåtgående trend

I Sverige är det vanligare med trägolv i hemmet men trenden för klinkergolv är uppåtgående och på senare tid har klinkerplattor blivit ett allt vanligare golvval. Många vill ha hållbara och miljövänliga naturmaterial hemma. Keramiken i klinkergolv är rent naturmaterial som inte luktar eller innehåller några skadliga ämnen. Plattorna är gjorda av bränd lera, och leran utgörs av vatten och nedbrutet naturmaterial.

Stenbolaget har ett brett utbud av klinker till bra pris. Plattorna är från märket Konradssons och Stenbolagets egna produktserie EcoStone. EcoStone är granatkeramik tillverkad med upp till 41,73 procent återvunnet material. EcoStone är uteklinker och passar utmärkt som tillexempel poolsten eller uterum.

Sommarens snyggaste klinkergolv

Två av de hetaste trenderna i år är hexagonmönstrade plattor och marockanska mönster. Här är ett urval av fina klinkerplattor att låta dig inspireras av.

Hexatile en sexkantig klinkerplatta som passar bra i hallen eller som köksgolv. Plattorna finns i färgerna svart och vit, och finns i två storlekar.


Le Crete
är en snygg klinker i åttakantig utforming. Le Crete finns i svart och vitt med flera dekorativa tozz-plattor. Le Crete Quadro är en fyrkantig klinker som har måtten 20x20 centimeter. Finns både som enfärgade och mönstrade klinkerplattor. Plattorna passar både i kök och i badrum.


Terra
är en stor klinkerserie som finns i kvadrat- och hexagonform.
Terra finns i färgerna beige, grå brun och gråsvart. Plattorna passar bra i hallen och i badrummet.


Start
är en kakel- och klinkerserie som finns i tre olika storlekar. Golvplattorna är frosttåliga och passar därför extra bra i utemiljö. 
Jura Beige
är en granitkeramik som efterliknar Jurakalkstenen från Tyskland. Tack vara den sträva ytbehandlingen går denna produkt utmärkt att lägga både inom- och utomhus.
Patchwork
är en dekorativ klinkerserie som finns i tre färger - grey, mix och black/white.


Annons
16 juli 2015

0 Kommentarer

0

Vi i Villa gillar – 7 snygga vinylgolv till hemmet

Går du i tankar på att byta ut golven hemma? Vinylgolvet ger intryck av äkta trä och finns i många verklighetstrogna mönster. Med sitt patenterade...

0

Måla rutgolv – steg för steg

Rutigt golv är på allas läppar – och i många retrokök, badrum och hallar. Så här enkelt fixar du rutgolv utan ojämna linjer, konstiga hörn eller färgkle...

1

Stor guide: Så slipar du trägolvet

Det är ett stort och dammigt arbete att slipa ett gammalt trägolv. Å andra sidan blir det otroligt snyggt och du sparar lätt flera tusen kronor med...

0

Nytt golv i höst

Ett nytt golv kan ge ett rum ett stort lyft. Men vad ska man välja? Vi har tagit reda på årets trender på golvfronten.

0

Lägg trägolvet själv

Trägolv går aldrig ur tiden! Trä ger en varm känsla åt ett rum och är dessutom skönt att gå på. Lägg in ett flytande trägolv.

0

Välj rätt golv till hallen

Nästan inget golv utsätts varje dag för så hårt slitage som hallgolvet. Smutsiga stövlar, snöiga pjäxor och droppande paraplyer kräver att golvet tål...

1

Dags för nytt köksgolv

Golvet i köket ska vara lättstädat, tåligt och skönt att gå på. Att välja köksgolv handlar både om vilken känsla du vill skapa i köket och praktiska...

0

Istället för trä

De vanligaste golven i Sverige är gjorda av trä. Men det behöver de inte vara! Du kanske ska titta på ett i kokos? Eller en modern heltäckningsmatta?...

0

Glamorösare golv - ja tack!

Golv är inte bara funktion - det är också den röda tråden som håller ihop inredningen i ditt hus. Därför är golven värda en extra tanke och här presente...