Annons

Utemöbler till din trädgård och uteplats

Behöver du inspiration och tips på bra och snygga utemöbler? Eller vill du veta hur du ska underhålla dina trämöbler för att de ska hålla länge? Här hittar du råd och tips om allt som rör utemöbler, solskydd och annat du kan tänkas ha i din trädgård.

Göra utemöbler själv – eller köpa?

Är du pysslig eller händig och är nyfiken på hur du kan göra dina egna utemöbler? Vi visar dig bland annat hur du gör ett vackert mosaikbord, och hur du bygger en trädgårdssoffa.

Du får också mängder av tips på olika utemöbler att köpa – både billiga och mer lyxiga. Du hittar trädgårdsmöbler i rotting, konstrotting, plast, trä, metall och mycket mer. Du får också tips på utemöbler till barn.

Underhåll av trädgårdsmöbler

Har du trämöbler i trädgården och vill veta hur de ska skötas om och underhållas? Hur ofta de bör oljas in, målas om eller impregneras för att hållas fina? Eller har du valt trädgårdsmöbler av metall som du är osäker på hur du kan undvika att de rostar? Vi ger dig underhållsråden för de olika materialen. Utemöbler i plast är kanske de som kräver minst underhåll, men även dem behöver lite omsorg. Och går det att måla plastmöbler? Vi har svaren.

Vill du piffa upp de gamla trädgårdsmöblerna lite, men behöver lite inspiration? Det hittar du också här.

Hammock, hängmatta och solstolar – för de lata sommardagarna

En hängmatta måste väl ändå vara en symbol för semester och avkoppling? Eller en hammock att sitta och gunga lätt i, med en kaffekopp eller ett glas kall lemonad i handen. Vi visar våra favoriter för att du förhoppningsvis ska kunna hitta din. 

Behöver du tips på bra och snygga solstolar att ligga och slappa i på sommaren? Vi ger dig tips på bra modeller – allt från enklare sittsolstolar till lyxiga solsängar.

Lekstugor

Vill du ge ditt barn ett eget litet drömhus i trädgården? Här får hittar du tips på fina lekstugor i olika modeller och prisklasser.

Solskydd – Parasoll, segeltak eller tält?

Visst är det underbart med sol, men ibland vill vi ju kunna svalka oss i skuggan också. Då finns det olika typer av solskydd att fundera på. Kanske ett parasoll? Ett sidohängt parasoll till och med? Eller är du mer inne på ett segeltak kanske? Ett partytält kan också bli riktigt snyggt med lite läsarknep. Oavsett vad du söker så hittar du mängder med tips här.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Trädgård
0
Alla vill ha en egen trädkoja! Gärna i två våningar – och helst med rutschkana. Så här byggde familjen Olander en fin tvåvåningskoja till sonen Elliot...
Trädgårdsmöbler
0
Går det att rädda gamla utemöbler, undrade Vi i Villas läsare. Läs vår expert Ken Kennards svar här.
Hemmafixarna
1
Odlingslådor och blomlådor är både vackra och praktiska att odla i. Så här kan du bygga en egen odlingslåda, med hjälp av Karin Almström från ”Hemmafi...
Grill och utekök
0
Vill du bygga ett eget utekök till trädgården? Här är guiden som visar hur du steg för steg bygger ditt egna kök för utomhusbruk.
Trädgårdsmöbler
1
Ett litet snickeri i Vadstena har byggt ett bord som gjort succé på nätet. Spana in dess smarta funktion, perfekt för sommarens grillfester, här!
Gör det själv
0
Ett roligt alternativ till att bygga en lekstuga till barnen – bygg en glasskiosk! Här är en enkel ritning och instruktion för hur du går tillväga,...
Trädgård
0
Allt om senaste säkerhetsreglerna för studsmattor, tips för dig som ska köpa studsmatta – samt bäst i test 2015.
Trädgårdsmöbler
0
Björn Christiernsson och chefredaktör Maria visar hur du bygger finaste altanbordet med bockben, brädor och "korsstygn".
Trädgård
0
Är du på jakt efter ett partytält till din trädgård? Vi har samlat partytält och paviljonger till sommarens utomhusfester.
Gör det själv
1
Med tre lastpallar, spillvirke och målarfärg byggde Pernilla en lekkiosk till sonen Rex. Se här hur hon gick tillväga!
Altan
2
Rustikt bockbord, bänk med inbyggd förvaring och blomlåda, odlingshylla av lastpallar – efter att ha byggt sin drömuteplats byggde Felix och Eugenia...
Odla och plantera
3
Årets hetaste odlingsbänk gör att du kan odla på höjden – här är en enkel instruktion för att bygga den själv.
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons