Pajen som tar slut snabbare än du hinner säga "varsågod".
Pajen som tar slut snabbare än du hinner säga "varsågod". Foto: Emmy Lundström

Sommarsuccén: Rabarberpaj med hallon och vit choklad

Recept

Sommarens godaste rabarberpaj är inte bara enkel att slänga ihop – den kommer garanterat göra succé bland alla du känner. Det här receptet på rabarber- och hallonpaj med vit choklad bara måste du prova!

Annons

Rabarber och hallon är inte bara vackra ihop, de är också en oemotståndlig kombo när det gäller smak. En paj går alltid hem som fika, antingen bara som den är eller med vispgrädde till. 

 

Godaste rabarberpajen med hallon och vit choklad: 

Du behöver (6 portioner):

Smuldeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör

Fyllning:

  • 5 dl hackade rabarber
  • 5 dl hallon
  • 75 g hackad vit choklad
  • 2 msk strösocker
  • ev 1,5 msk potatismjöl

Topping: 

  • 25 g hackad vit choklad

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och socker i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda samman med mjölblandningen så att det blir en grynig massa. Blanda i mandelspånen. 
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en pajform. Strö över potatismjöl ifall du använder frysta bär. Smula degen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 15—20 minuter. 
  3. Strö över vit choklad över pajen medan den fortfarande är varm. Servera tillsammans med vaniljglass eller vaniljkräm.

 

Annons

 

 


Vi i villa tipsar dig

26 maj 2016

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Rabarberpaj med hemgjord glass

Caroline Ahlqvist goda recept på rabarberpaj och turboglass, en enkel vaniljglass, är ett sommarens absoluta måsten.

0

Camillas chokladbiskvier

Laga Camillas goda chokladbiskvier!! Det här superenkla receptet räcker till ca 30 stycken.

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!