Baka godaste sommartårta – perfekt till större kalas och midsommarfirande!
Baka godaste sommartårta – perfekt till större kalas och midsommarfirande! Foto: Maria Sognefors

Glutenfri jordgubbstårta – godaste någonsin

Recept

Vi i Villa bakar gärna en glutenfri variant av Ernst Kirchsteigers jordgubbstårta i långpanna. Perfekt till midsommarfesten eller större bjudningar som student och födelsedagsfester.

Annons

För sommarens alla fester: kalas, studentfirande, midsommarafton blir det gärna mycket folk – vilket gör det perfekt att bjuda på en enkel jordgubbstårta i långpanna. Vi i Villa bakar gärna Ernst Kirchsteigers variant på sommartårta. Denna är helt och hållet glutenfri.

Smet 1 – Du behöver:

  • 2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smält smör
  • 4 äggulor
  • 5 msk grädde 



Smet 2 – Du behöver:

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Mandelspån

Garnering: Jordgubbar, vispad grädde och ev. lemon curd


 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med smet nr 1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Vispa ihop tillsammans med smält smör, äggulor och grädde. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
  3. Börja med smet nr 2. Vispa äggvitor, socker och vaniljsocker till en maräng. Bred ut marängen över den första smeten i långpannan. Strö över mandelspån och grädda i cirka 30 minuter i nedre delen av ugnen.
  4. När botten har fått fin färg tar du ut den och låter den svalna.
  5. Vispa grädde och bred över hela botten. Garnera med skivade jordgubbar.

 

Tips! Klicka på lite lemon curd för att få en syrligare smak på tårtan, supergott! Dubbelkolla dock så att lemon curden inte innehåller gluten om du väljer att servera det.

 

Annons
8 juni 2015

1 Kommentarer

2016-06-22
Mbq
Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!