Nu kan du själv baka Pernilla Wahlgrens supergoda citron- och kokostoppar. Perfekta till adventsfikat!
Nu kan du själv baka Pernilla Wahlgrens supergoda citron- och kokostoppar. Perfekta till adventsfikat! Foto: Jenny Grimsgård

Baka Pernilla Wahlgrens citron- och kokostoppar

Recept

Hon älskar julgodis passionerat – nu ger artisten Pernilla Wahlgren ut en bok med sina smarrigaste recept. Vi i Villa bjuder på receptet till en av godsakerna: Pernillas citron- och kokostoppar.

Annons

Hej Pernilla! Vilken smak är juligast?
– Saffran!

Vilket julgodis bara MÅSTE finnas hemma hos er?
– Tryfflar av olika slag, samt ischoklad. 

Om du får oväntat julbesök, vad bakar du i all hast?
– Lingongrottor med kardemumma. De är som hallongrottor fast med lingonsylt, och kardemumman ger en juligare känsla. 

 

Recept: Citron- och kokostoppar

Du behöver (för cirka 25 stycken):

  • 2 dl valnötskärnor
  • 2 dl kokosflingor + 0,5 dl att rulla i
  • 10 urkärnade färska dadlar
  • 2 msk kallpressad kokos-olja
  • Skalet av en halv ekologisk citron

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet. 
  2. Smaka av och tillsätt mer citronskal om du vill ha en tydligare citronsmak. 
  3. Forma den kladdiga smeten till små toppar med vattensköljda händer.
  4. Rulla topparna i kokosflingor.
  5. Förvara svalt.

Om Pernilla Wahlgren

Bor: Kedjehus på Lidingö.

Familj: Barnen Oliver, 25, Bianca, 20, Benjamin, 17
och Theo, 7.

Aktuell: Med boken ”Pernillas julgodis”, Julgalan på turné, premiär på ”Trollkarlen från Oz” på Maximteatern (Pernilla spelar den elaka häxan Västan).

Blogg: modernmom.se/pernilla

Annons
26 november 2014

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!