Annons

2000-talets kök

Köksinspiration

Går du i renoveringstankar ska du verkligen se dig om ordentligt, innan du bestämmer dig. Här visar vi några idéer som kan ge inspiration.

Annons

Trots att vi lagar mindre och mindre "riktig" mat hemma, är köket hetare än någonsin när det gäller inredning och förnyelse. Går du i renoveringstankar ska du verkligen se dig om ordentligt, innan du bestämmer dig. Här visar vi några idéer som kan vara värda att ta efter.

Köket har alltid varit en plats där man träffas, pratar och umgås. Idag blir det allt vanligare att man öppnar upp ännu mer, speciellt mellan kök och vardagsrum. Numera sitter gästerna och tittar på - eller hjälper till - när vi lagar middagsmaten.

Personlig inredning

Något som blir allt vanligare är att skåp och hyllor ersätts med utdragbara lådor, där man förvarar allt från skafferiprodukter till kastruller. Överskåpen byts ut mot skåp med jalusiluckor eller öppna hyllor. Mobila kök, eller underskåp på sockelben ser man numera hos de flesta köksfabrikanter.

Ägarens personlighet är också något som avspeglas i de kök som byggs idag. Numera kan man ta ut svängarna en hel del, om man är lite fiffig. Pengar hjälper givetvis till också, men med fantasi och händighet kan man förverkliga en hel del drömmar, även med begränsad budget.
Att personligheten står i centrum är något som Alf Lilja, utvecklingschef på köksföretaget Ballingslöv, håller med om.

- Idag gör vi mycket speciallösningar, både när det gäller kökets utformning som skåpinredning. Det finns heller inga klara trender då det gäller färger och material, det blir också allt vanligare att man blandar olika träslag och färger. Många kunder vill ha sin favoritfärg och nöjer sig inte med standardkulörer.

Läs mer här:

De nya drömköken

Annons

15 idéer i framtidens kök

Checklista till köksrenoveringen

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
29 augusti 2002

0 Kommentarer

1

Läsarnas smarta köksideer

Smart belysning, bänk med förvaring, inbyggt kaffeskåp och rymlig köksö. Spana in de här 9 smarta läsaridéerna för köket.

0

Piffa till tedrickandet

Vi har samlat fyra DIY-tips att inspireras av till dina tebjudningar. Här hittar du egengjorda tepåsar, de tjusigaste kakorna och handmålade tekoppar.

0

Köken som alla älskar – köksinspiration med 11 fina kök just nu

Lantlig köksdröm, rustikt modernt, retrorätt kök i 1950-talsstil eller varför inte pasteller i köket? Här är 11 fina kök att inspireras av just nu!

0

Roliga dekorationer för en lyckad kräftskiva

Leta du efter fina och roliga dekorationer till din kräftskiva? Här är 10 roliga idéer du enkelt kan fixa själv – från bordsplaceringar till servering,...

0

Charmiga och skräddarsydda kök

I vårt stora köksreportage visar vi både nyheterna från köksleverantörerna och två personligt inredda kök i olika stil. Massor av flärd och funktion...

0

3 nya kök - lantlig charm i grönt

Ett nytt kök behöver inte kosta en förmögenhet. Det går att få ett både funktionellt och snyggt kök under 50 000 kronor.

0

3 nya kök - fräckt i vitt

Ett nytt kök behöver inte kosta en förmögenhet. Det går att få ett både funktionellt och snyggt kök under 50 000 kronor.

0

3 nya kök - flott i grått

Ett nytt kök behöver inte kosta en förmögenhet. Med kreativitet och stilkänsla kan du få ett både funktionellt, personligt och snyggt kök för under 50...

0

Smarta idéer för härligare kök

Helrenovera, fixa lite lagom eller bara drömma en stund om det perfekta köket? I vår stora köksspecial får du de tips och idéer du behöver.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons