Annons

2000-talets kök

Köksinspiration

Går du i renoveringstankar ska du verkligen se dig om ordentligt, innan du bestämmer dig. Här visar vi några idéer som kan ge inspiration.

Annons

Trots att vi lagar mindre och mindre "riktig" mat hemma, är köket hetare än någonsin när det gäller inredning och förnyelse. Går du i renoveringstankar ska du verkligen se dig om ordentligt, innan du bestämmer dig. Här visar vi några idéer som kan vara värda att ta efter.

Köket har alltid varit en plats där man träffas, pratar och umgås. Idag blir det allt vanligare att man öppnar upp ännu mer, speciellt mellan kök och vardagsrum. Numera sitter gästerna och tittar på - eller hjälper till - när vi lagar middagsmaten.

Personlig inredning

Något som blir allt vanligare är att skåp och hyllor ersätts med utdragbara lådor, där man förvarar allt från skafferiprodukter till kastruller. Överskåpen byts ut mot skåp med jalusiluckor eller öppna hyllor. Mobila kök, eller underskåp på sockelben ser man numera hos de flesta köksfabrikanter.

Ägarens personlighet är också något som avspeglas i de kök som byggs idag. Numera kan man ta ut svängarna en hel del, om man är lite fiffig. Pengar hjälper givetvis till också, men med fantasi och händighet kan man förverkliga en hel del drömmar, även med begränsad budget.
Att personligheten står i centrum är något som Alf Lilja, utvecklingschef på köksföretaget Ballingslöv, håller med om.

- Idag gör vi mycket speciallösningar, både när det gäller kökets utformning som skåpinredning. Det finns heller inga klara trender då det gäller färger och material, det blir också allt vanligare att man blandar olika träslag och färger. Många kunder vill ha sin favoritfärg och nöjer sig inte med standardkulörer.

Läs mer här:

De nya drömköken

Annons

15 idéer i framtidens kök

Checklista till köksrenoveringen

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
29 augusti 2002

0 Kommentarer

1

Budget eller lyx: 14 trendiga köksprylar

Sätt guldkant på tillvaron med snygga köksprylar. Budget eller lyx? Du väljer! Här är redaktionens favoriter just nu.

1

Istället för kakel

De flesta av oss väljer kakel som stänkskydd i köket av bara farten, men ibland kan det vara kul att testa något nytt.

0

100 kökstips - Hitta ditt kök, traditionellt och trivsamt

Lantköksromantik, retrovibbar eller trä? Följ ditt hjärta - hitta stilen på ditt nya kök.

0

100 kökstips - Smarta finesser

Med fyra barn i familjen och en matglad pappa så blir det både finess och elegans i det nya köket. Kopiera idéerna du gillar och gör dem till dina!

0

Renovera köket - Vitaste vitt!

Tid för att renovera köket? Vi i Villa tittar in i tre avslutade köksrenoveringsprojekt som alla renoverats med stor entusiasm - och med respekt för...

1

Citronpress - Smarta prylen

Timothy Houle i Michigan i USA hade en idé. Det borde gå att uppfinna en produkt som kan spreja saften direkt ur citronen.

1

Köket som arbetsplats

Maskin som diskar på två minuter och golvbrunn. Detta är inte ett kök som alla andra. Men så är det också ett riktigt proffskök. Här bor och arbetar...

2

Bagarens kök: - Min dröm är en elstenugn

Martin Johansson är formgivaren som började surdegsblogga och blev framgångsrik bakboksförfattare.

0

Ulf och Åse vann ett nytt kök!

”Har du Sveriges fulaste kök? ” Det frågade vi våra läsare i början av året. Många tyckte att de hade det. Juryn valde efter svårt arbete ett hårt...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons