Annons
Var inte rädd för att måla dina möbler! Att måla köksstolarna piggar upp känslan i köket. Varför inte måla dem i familjemedlemmarnas favoritfärger? Foto Beckers.
Var inte rädd för att måla dina möbler! Att måla köksstolarna piggar upp känslan i köket. Varför inte måla dem i familjemedlemmarnas favoritfärger? Foto Beckers.

Smarta tips för hemmet - Förnya möblerna!

Möbler

Lågkonjunktur och miljömedvetenhet – ändå kastar vi mer än någonsin. Släng inte bort dina gamla möbler – förnya dem!

Annons

Byt överkast! Det är återigen trendigt med överkast i ganska tunga och maffiga material. Att köpa ett nytt överkast gör mycket för sovrummet. På Mio hittar du Rubin som kostar 950 kronor.

Klä insidan av dina köksskåp med hyllpapper formgivet av Lotta Kühlhorn. Det är lätt att hålla rent – bara att torka av med en trasa. Du hittar pappret på Happystore.se för 95 kronor/rulle. Det kommer garanterat att göra dig glad varje gång du öppnar köksskåpsdörrarna. 

Det går utmärkt att använda schabloner, tänkta för vägg, på exempelvis en garderob eller en byrå. En snygg lösning om man hellre använder tapet är att tapetsera lådorna i en byrå och sedan måla själva stommen i en matchande färg. En annan idé är att måla lådorna i byrån i olika färger. Foto: Nordsjö.

Byt knoppar – på byrån, köksskåpen, dörrarna, vitrinskåpen eller garderoben. På Smarthem.se hittar du fina porslinsknoppar i gammaldags stil. De kostar 57 kronor/styck.

Dags för ett par nya, lyxiga kuddar i soffan? Några av nyheterna från brittiska Designers guild är Amalia nutmeg (den guldiga) som kostar 1 163 kronor och Cabriole peony (den rosa) som går på 1 128 kronor.

Med Silvia-byggsetet från Parts of Sweden kan du lätt göra om din Billy-bokhylla till ett maffigt barskåp. Setet kostar 699 kronor och hittas på Partsofsweden.se.

Glaslyktan Kod från Village kan användas året runt tack vare sin kameleontstil. Man kan fylla utrymmet under värmeljuset med det som passar årstiden – nötter, gran, sand eller varför inte engelsk konfekt? Lyktan är 25 centimeter hög och kostar 129 kronor. 

Byt ram till favorittavlan, semesterfotot eller spegeln. Den coola ramen Ung drill hittar du på Ikea för 259 kronor.

Att byta färg på glödlamporna kan förändra stämningen i ett helt rum. Det finns bland annat gula, röda och blå. På Jula hittar du 25W-glödlampor för 12 kronor/styck.

Ny klädsel för din Klippan-soffa från Ikea hittar du hos Bemz.com för 999 kronor. Den här varianten heter Urban Tapestry Real Red.

I boken Inomhusprojekt av Sofie Sjöström får du tips och "recept" på en väldig massa inredningsprylar som du enkelt kan fixa själv – bygglådor för förvaring under sängen eller sy egna stolsöverdrag. Du kan hitta boken på Bokus.se för 149 kronor.

Poppa till gästsängen med överdraget Alma från Ellos. Överdraget går att tvätta i 40 grader och kostar 299 kronor.

Att byta bänkskiva i köket ger en större förändring än man tror. Du kan välja någon billig laminatvariant eller något maffigare. Betongdesign är ett av de företag som säljer bänkskivor i just trendig betong. De kostar från 3500 kronor metern.

Börjar de där gamla semesterhanddukarna från Rhodos 1996 kännas lite urtvättade? Investera i ett par riktigt sköna och snygga handdukar – tänk på hur länge du använder dem. Vill du dessutom investera lite i miljön kan du köpa Pelle Vävares serie Fjärås i ekologisk bomull. Du hittar den på den ekologiska webbshoppen Mittimyllan.se. Badlakanet kostar 649 kronor. 

Byt stoldynor på köksstolarna eller utemöblerna. Hos Ikea hittar du prisvärda Amalia för 49 kronor/styck
.

Bästa gör-det-själv-sajterna

Pandurohobby.se - allt för de små projekten i hemmet
Marthastewart.com - amerikanska pysseldrottningens sida
Kreatima.se - allt för måleri och möbelrenovering
Doityourself.com - stor, amerikansk sida med en massa idéer även för riktigt stora projekt
Klaraav.se - instruktionsvideos till ett flertal olika byggen
Hemmabygge.nu - forum där läsarna tipsar varandra om sina egna hemmabyggen
Viivilla.se - vår egen sajt där du hittar över 470 gör-det-självtips, filmer, forum och experter


Köpinformation

Bemz.com www.bemz.com
Betongdesign www.betongdesign.se
Bokus.se www.bokus.se
Designers guild/Tapi AB www.tapi.se
Ellos www.ellos.se
Happystore.se www.happystore.se
Ikea www.ikea.se
Jula www.jula.se
Mio www.mio.se
Mittimyllan.se www.mittimyllan.se
Parts of sweden.se www.partsofsweden.se
Smarthem.se www.smarthem.se
Village www.village.se

Annons
12 januari 2009

1 Kommentarer

2010-10-12
Helge
0

Så målar du dina rottingmöbler

Har du trasiga gamla rottingmöbler hemma? Ge dem nytt liv genom att måla om dem.

0

Prylarna som sålde bäst på Blocket förra året

Vilka prylar såldes snabbast på Blocket år 2015, och vilka varumärken och möbler var mest eftersökta? Här är topplistan bland de miljontals sökningar...

0

Maxa matplatsen – så inreder du smart

Vill du ha en flexibel matplats som fyller flera funktioner? Här är tipsen som maxar matplatsen, och 11 fina matbord till köket.

0

Fynda på auktion

Skojiga tips hur du förvandlar sommarens auktionsfynd till egendesignade, personliga möbler.

0

Tre sorters sängar

Åtta timmar varje natt blir många timmar i ett liv. Välj din säng med omsorg - goda råd på vägen kommer här.

0

Möbler med porslin

Förnya möblerna med porslinmosaik. Här visar vi hur brickbordet får gammeldags charm med hjälp av gammalt kantstött proslin.

0

Sitt fint!

I mörka november får man, utan att ha dåligt samvete, sitta och hänga inomhus hur mycket som helst. Snacka livet i timmar vid matbordet, halvligga på...

0

Festkläder till stolarna

Ny volangklädsel gör stolarna som nya.

0

Äppelplockarbro

Bygg en liten enkel bro eller spång invid ett fruktträd så blir det lättare att njuta av blommorna och nå frukten!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons