Annons
Var inte rädd för att måla dina möbler! Att måla köksstolarna piggar upp känslan i köket. Varför inte måla dem i familjemedlemmarnas favoritfärger? Foto Beckers.
Var inte rädd för att måla dina möbler! Att måla köksstolarna piggar upp känslan i köket. Varför inte måla dem i familjemedlemmarnas favoritfärger? Foto Beckers.

Smarta tips för hemmet - Förnya möblerna!

Möbler

Lågkonjunktur och miljömedvetenhet – ändå kastar vi mer än någonsin. Släng inte bort dina gamla möbler – förnya dem!

Annons

Byt överkast! Det är återigen trendigt med överkast i ganska tunga och maffiga material. Att köpa ett nytt överkast gör mycket för sovrummet. På Mio hittar du Rubin som kostar 950 kronor.

Klä insidan av dina köksskåp med hyllpapper formgivet av Lotta Kühlhorn. Det är lätt att hålla rent – bara att torka av med en trasa. Du hittar pappret på Happystore.se för 95 kronor/rulle. Det kommer garanterat att göra dig glad varje gång du öppnar köksskåpsdörrarna. 

Det går utmärkt att använda schabloner, tänkta för vägg, på exempelvis en garderob eller en byrå. En snygg lösning om man hellre använder tapet är att tapetsera lådorna i en byrå och sedan måla själva stommen i en matchande färg. En annan idé är att måla lådorna i byrån i olika färger. Foto: Nordsjö.

Byt knoppar – på byrån, köksskåpen, dörrarna, vitrinskåpen eller garderoben. På Smarthem.se hittar du fina porslinsknoppar i gammaldags stil. De kostar 57 kronor/styck.

Dags för ett par nya, lyxiga kuddar i soffan? Några av nyheterna från brittiska Designers guild är Amalia nutmeg (den guldiga) som kostar 1 163 kronor och Cabriole peony (den rosa) som går på 1 128 kronor.

Med Silvia-byggsetet från Parts of Sweden kan du lätt göra om din Billy-bokhylla till ett maffigt barskåp. Setet kostar 699 kronor och hittas på Partsofsweden.se.

Glaslyktan Kod från Village kan användas året runt tack vare sin kameleontstil. Man kan fylla utrymmet under värmeljuset med det som passar årstiden – nötter, gran, sand eller varför inte engelsk konfekt? Lyktan är 25 centimeter hög och kostar 129 kronor. 

Byt ram till favorittavlan, semesterfotot eller spegeln. Den coola ramen Ung drill hittar du på Ikea för 259 kronor.

Att byta färg på glödlamporna kan förändra stämningen i ett helt rum. Det finns bland annat gula, röda och blå. På Jula hittar du 25W-glödlampor för 12 kronor/styck.

Ny klädsel för din Klippan-soffa från Ikea hittar du hos Bemz.com för 999 kronor. Den här varianten heter Urban Tapestry Real Red.

I boken Inomhusprojekt av Sofie Sjöström får du tips och "recept" på en väldig massa inredningsprylar som du enkelt kan fixa själv – bygglådor för förvaring under sängen eller sy egna stolsöverdrag. Du kan hitta boken på Bokus.se för 149 kronor.

Poppa till gästsängen med överdraget Alma från Ellos. Överdraget går att tvätta i 40 grader och kostar 299 kronor.

Att byta bänkskiva i köket ger en större förändring än man tror. Du kan välja någon billig laminatvariant eller något maffigare. Betongdesign är ett av de företag som säljer bänkskivor i just trendig betong. De kostar från 3500 kronor metern.

Börjar de där gamla semesterhanddukarna från Rhodos 1996 kännas lite urtvättade? Investera i ett par riktigt sköna och snygga handdukar – tänk på hur länge du använder dem. Vill du dessutom investera lite i miljön kan du köpa Pelle Vävares serie Fjärås i ekologisk bomull. Du hittar den på den ekologiska webbshoppen Mittimyllan.se. Badlakanet kostar 649 kronor. 

Byt stoldynor på köksstolarna eller utemöblerna. Hos Ikea hittar du prisvärda Amalia för 49 kronor/styck
.

Bästa gör-det-själv-sajterna

Pandurohobby.se - allt för de små projekten i hemmet
Marthastewart.com - amerikanska pysseldrottningens sida
Kreatima.se - allt för måleri och möbelrenovering
Doityourself.com - stor, amerikansk sida med en massa idéer även för riktigt stora projekt
Klaraav.se - instruktionsvideos till ett flertal olika byggen
Hemmabygge.nu - forum där läsarna tipsar varandra om sina egna hemmabyggen
Viivilla.se - vår egen sajt där du hittar över 470 gör-det-självtips, filmer, forum och experter


Köpinformation

Bemz.com www.bemz.com
Betongdesign www.betongdesign.se
Bokus.se www.bokus.se
Designers guild/Tapi AB www.tapi.se
Ellos www.ellos.se
Happystore.se www.happystore.se
Ikea www.ikea.se
Jula www.jula.se
Mio www.mio.se
Mittimyllan.se www.mittimyllan.se
Parts of sweden.se www.partsofsweden.se
Smarthem.se www.smarthem.se
Village www.village.se

Annons
12 januari 2009

1 Kommentarer

2010-10-12
Helge
0

Så målar du dina rottingmöbler

Har du trasiga gamla rottingmöbler hemma? Ge dem nytt liv genom att måla om dem.

0

Maxa matplatsen – så inreder du smart

Vill du ha en flexibel matplats som fyller flera funktioner? Här är tipsen som maxar matplatsen, och 11 fina matbord till köket.

0

Prylarna som sålde bäst på Blocket förra året

Vilka prylar såldes snabbast på Blocket år 2015, och vilka varumärken och möbler var mest eftersökta? Här är topplistan bland de miljontals sökningar...

0

Ett brickbord med konst - Hur tänkte du?

Lisa Ling, en av konstnärerna i Young designers på Formex 2012, Nordens största fackmässa för inredning, som skapat brickbordet Where have all the...

0

Krönika: Naturmöbler

När våren kom, hasseln blommade och isen försvann från vår sjö fiskade jag upp en trädgårdsstol som legat på bottnen hela vintern. Under förra årets...

1

Bygg en långbänk

Med en väggfast långbänk löser du smidigt sittplatsbekymmer i smala utrymmen!

0

Hängande köksträdgård

Här är kryddträdgården som får plats nästan överallt. Växterna har satts i små krukor och dessa står stadigt i en hylla som hänger på väggen.

2

Ordning och reda i barnrummet

Det är härligt med ungars kreativitet och uppfinningsrikedom - men spåren efter deras lekar är inte alltid lika roliga att tampas med. Här får du tips...

0

Bygg ett bord på en dag!

Ett par brädor och några få verktyg är allt som behövs för att snickra detta charmiga och stabila utebord.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons