Pyssla en egen adventskalender – här är 11 roliga tips.
Pyssla en egen adventskalender – här är 11 roliga tips. Foto: Morning Creativity/La Petite Cuisine/Pinterest

Gör en egen adventskalender – 11 roliga DIY-idéer

Inredningsinspiration

Ska du göra en egen adventskalender i jul? Toarullar, trägrenar, papperspyssel – här är 11 roliga idéer att inspireras av.

Annons
 • Kalender av toapappersrullar

  Så enkelt och så snyggt – klipp och klistra ihop en adventskalender av gamla toalettrullar och kartong. Se dock till så att presenterna inuti är ganska lätta, då konstruktionen annars lätt går sönder.

  Bildkälla

 • Julkalendern för hemmafixaren

  För den som är någorlunda händig går det snabbt att bygga ihop en julgran av träbitar. Häng sedan fast små påsar med siffror och toppa granen med en stjärna.

  Bildkälla

 • Kreativa kalendern

  Vem har sagt att muffinsformar bara är till för bakverk! Stoppa små överraskningar i muffinshålen, klipp ut små ”luckor” av mönstrat papper och tejpa fast med dubbelhäftande tejp.

  Bildkälla

 • Paket på pinne

  Snyggt i all enkelhet – häng upp presenterna på snören runt en vacker gren.

  Bildkälla

 • Julkalender med papperspyssel

  För den som är lite kreativ och vill gå ett steg längre med toalettrulle-pysslet – gör en adventskalender med granar och djur. 

  Bildkälla

 • Paketkalender med ram

  Sätt guldkant på paketkalendern med en vacker ram – så blir det dessutom en stämningsfull inredningsdetalj på väggen i jul.

  Bildkälla

 • Adventskalender i miniformat

  Julens roligaste minipyssel är en adventskalender av tändsticksaskar. Perfekt att lägga fina små meddelanden i ända fram till julafton!

  Bildkälla

 • Kalender på griffeltavla

  Om du har en vägg, dörr eller kanske bara en tavla målad med griffelfärg kan du enkelt hänga dit små påsar och skriva datumen med krita. 

  Bildkälla

 • En julhälsning varje dag

  Tänk så härligt att ha ett brev att öppna varje dag, kanske med ett roligt meddelande eller en liten gåva. Kanske dessutom det enklaste kalenderpysslet av dem alla!

  Bildkälla

 • Julkalender på burk

  Måla konservburkar i en rolig färg, klipp ut små lock av färgat papper och måla eller klipp ut siffror – vips har du gjort en adventskalender som dessutom blir en fin dekoration på ett bord eller bänk.

  Bildkälla

 • Superenkla adventskalendern

  Ute i sista minuten, eller vill du bara ge någon du tycker om en fin lapp varje dag ända fram till jul? Allt du behöver till den här enkla kalendern är papper och washitejp. 

  Bildkälla

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
15 november 2015
 
Annons
Mer om Inredningsinspiration

Årets julklapp 2009-2013

Inredningsinspiration Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?

Gör vackra julkransar

Inredningsinspiration Gör en vacker granboll eller krans till jul! Karin Almström från Hemmafixarna visar hur du går tillväga.

Pyssla i påsk – här är 4 roliga påskpyssel

Inredningsinspiration Att pyssla hör påsken till! Marmorera ägg med nagellack, fixa fint påskris eller gör fina äggkrukor – här är 4 vackra pyssel i påsk!

Julfint

Inredningsinspiration Så snart man kommit in i julmånaden är det roligt att höja stämningen lite extra, både ute och inne. Här är några roliga och tacksamma pyssel där du direkt får resultat.

Hitta hem på mässan!

Inredningsinspiration Startskottet för dina puttrande höstprojekt! Hem Villa – Nordens största mässa för hemmafixare – slår åter upp portarna på Svenska Mässan!

Sillas hus – sött som lakritskonfekt

Inredningsinspiration Prickigt och blommigt. Rosa och rött. Färg och mönster. Hemma hos Dick och Silla är inget heligt. Här görs det om hela tiden. Nya fondtapeter, en liten...

Lätt att inreda rätt

Inredningsinspiration Vill du förnya hemma, men känner dig osäker på hur du ska göra för att skapa en trendig miljö? Var inte det - allt är rätt!

Köpinformation ViV nr 10/2010

Inredningsinspiration Här hittar du kontaktuppgifter till alla köpställen i våra artiklar i ViV nr 10/2010.

Köpinformation nr 9/2010

Inredningsinspiration Här hittar du kontaktuppgifter till alla köpställen i våra artiklar i ViV nr 9/2010.