Annons

Entréer

Rum

Utan det skydd som ett entrétak ger är entrén, i alla fall inte i vårt klimat, så praktisk.

Annons

Entrén är en viktig detalj på ett hus, den ska vara dekorativ, praktisk och välkomnande. Men utan det skydd som ett entrétak ger är den ju i alla fall inte så praktisk, i alla fall inte i vårt klimat.

Att bygga en välkomnande skyddande entré gör boendet mera bekvämt, samtidigt som det blir en prydnad för ditt hus. För att tillbyggnaden ska bli bra gäller det att vara noggrann med utformningen, så att den harmonierar med husets formspråk.

Alla hus har sin stil, och även om det kan vara svårt att se något entydigt, så finns det alltid några typiska drag i detaljer och materialval, som man kan ta fasta på och som gör att helheten blir bra. T ex att husets plåttak går igen i entrétaket. Även belysning och växter är viktiga för slutresultatet. Inramar man entrén med vintergröna växter blir den tilltalande året om.


En entré med ett skärmtak, som rymmer en glasad entrédel samt ett litet förråd. Detaljerna liknar dem på huset, och materialvalet är detsamma. Framför förrådet finns en plats för cyklar, skyddad av en buxbomshäck. Samstämmigheten mellan byggnaden, markbeläggning, växter och belysning är viktig för en bra helhet.

Entrén som är en naturromantisk portal. Ett vitt tak, som bärs upp av koboltblå balkar på limmade trästolpar. Stolparnas bladslingor är handmålade och matchar entrédörrens dekorer. De vintergröna växterna ger stadga och fin inramning.

På ett putsat funkishus passar detta svävande skärmtak, som smeden kan tillverka. Räcke och takkonsoler talar samma språk i järn och plåt, som målas svart.

Skärmtak med samma tegel som på huset, och som innehåller förråd och plats för sittbänk. En spaljé med kaprifol ger stadga och vindskydd. Detaljer och färgsättning i stil med husets.

Läs mer här:

Fler läckra entréer

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
19 september 2002

0 Kommentarer

0

Min effektfulla hall - Min idé

Med tapet och stilleben förvandlades Annas trappa i hallen från oansenlig till uppseendeväckande.

2

Så funkar det: Att inreda källaren

Outnyttjade kvadratmetrar i källaren? Här finns ofta mycket extra utrymme att bättre ta vara på!

1

Min idé - Jag byggde ett tonårsrum

Skaparkraften fortsätter att koka runt om i landet! Här visar Jessica Hultén hur hon skapade ett kvadratsmart rum med loftsäng och soffa för tonåringen...

1

Inreda vinden

Inreda vinden? Om inte vinden utnyttjas till förvaring kan den ofta bli ett bra och charmigt extrarum. Kanske vill familjen ha ett nytt häftigt badrum,...

0

Skräphörnan blev myshörna

Den var tråkig, omysig och för solig. Hörnan på Susann Gson Engqvists altan. Med lite färg, tyg och en stor sittkudde förvandlades altanen till den...

0

Så bygger du en rumsavdelare

Att sätta upp en skiljevägg är ett enkelt sätt för att skapa fler rum eller dela av stora ytor i huset. Här har ett kök fått en avdelande vägg med...

5

Soft i sovrummet

Börja och avsluta dagen mysigare: Förnya sängen snabbt med en fin gavel!

3

Smarta tips för hemmet - Ny entré med enkla medel!

Addera några nya detaljer kring husets ingång och du kommer kanske känna dig lite extra välkommen när du kommer hem.

0

Hemtrevligare i hallen

Hallen är det första och sista intrycket av ditt hem, både för dig och dina gäster. Tänk praktiskt och satsa på dold förvaring så är du redan på god...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons