Foto: Istock
Foto: Istock

3 höstiga favoriter

Trädgårdsväxter och krukväxter

När sommaren skyndat iväg och hösten står för dörren behövs vackra blommor som livar upp hemmet med sina vackra färger i olika nyanser. Vi har listat 3 höstiga favoriter som du kan pryda hemmet med. Blommorna finns bland annat att köpa på Blomsterlandet, Plantagen eller Odla.nu.

Av: Harald Nylund, 27 september 2018

Ljung ”favoriten i höstkrukan”

Den är praktfull med sitt vackra färgspel i olika nyanser. Sorten Erica är lätt att sköta om och går i vackra nyanser från purpurrött till vitt. Sorten Calluna går i vackra nyanser från rosa till vitt. Ljungen står troget kvar hela hösten och du kan därför njuta länge av den här solklara favoriten i höstkrukan.

Annons

Cyklamen ”färger som behövs inomhus”

Den här skönheten med sitt vackra bladverk bjuder på färger som verkligen behövs inomhus när dagarna blir kortare och kvällsmörkret faller tidigare. Vattnar du sparsamt klarar sig cyklamen riktigt bra och riktigt länge. Den behöver egentligen bara fuktas lite. Cyklamen tycker om ljus, men trivs bäst där det är svalt. Cyklamen kan med fördel planteras ihop med exempelvis murgröna eller ljung - två kompisar den stortrivs med.

Höstaster ”vackra nyanser från blålila till rosa och vitt”

Höstaster sprider glädje! Blommorna trivs allra bäst där det är svalt och passar bra ihop med alunrot för dess rika och vackra blad. Andra höstblommor går också bra och du kan uträtta stordåd med rätt kombination. Plantera höstaster i jord som inte torkar ut. Även om de inte tycker om att stå rakt i solljuset uppskattar dem "små solstänk" lite då och då. Höstaster går i vackra nyanser från blålila till rosa och vitt. 

27 september 2018 Harald Nylund
Annons
Annons
Mer om Trädgårdsväxter och krukväxter

Klematis – 10 vackra sorter och bästa skötseltipsen

Trädgårdsväxter och krukväxter Letar du efter en vacker klematis? Vi tipsar om 10 favoriter och hur du får dem att blomma år efter år.

Växter för skuggträdgården

Trädgårdsväxter och krukväxter Har du en skuggig trädgård och svårt att få växterna att trivas? Här tipsar vi om vilka växter som kan växa i skuggan och hur du tar hand om dem.

Svärmorstunga – en lättskött favorit för hemmet

Trädgårdsväxter och krukväxter Vill du ha en riktigt lättskött växt ska du satsa på en svärmorstunga. Här är några busenkla tips på hur du lyckas med de spännande bladen!

5 fina gröna växter

Trädgårdsväxter och krukväxter När färgen på löven utanför fönstret ändrar färg och faller av är det extra härligt med lite grönt inomhus. Gröna växter är inte bara en vacker inredningsdetalj utan gör även inomhusklimatet bättre. Här är 5 lättskötta fina gröna växter för allt från dunkelt till soligt läge.

Mögliga dahliaknölar!

Trädgårdsväxter och krukväxter Varför möglar mina dahlior, undrar en av våra läsare. Här är expertens svar!

8 vackra amaryllis – så lyckas du med dem!

Trädgårdsväxter och krukväxter I början av november är det dags att ta fram amaryllislökarna, plantera om dem och se fram emot en ny blomning. Vi har valt ut åtta vackra sorter!

Så lyckas du med julblommorna

Trädgårdsväxter och krukväxter Ingen jul utan julblommor! Här får du tipsen för att lyckas med våra fem favoritväxter till jul.

7 sorters blommor till midsommar

Trädgårdsväxter och krukväxter Under midsommarnatten får växterna magiska krafter. Sju sorters blommor plockade i sju olika gärdsgårdar avslöjar din framtida kärlek. Nu för tiden kan...

Medelhavsfeeling med olivträd!

Trädgårdsväxter och krukväxter Olivträd fyller hemmet och trädgården med en härlig medelhavskänsla. Satsa gärna på flera åt gången! Här får du fler tips.