Foto: Istock
Foto: Istock

3 höstiga favoriter

Trädgårdsväxter och krukväxter

När sommaren skyndat iväg och hösten står för dörren behövs vackra blommor som livar upp hemmet med sina vackra färger i olika nyanser. Vi har listat 3 höstiga favoriter som du kan pryda hemmet med. Blommorna finns bland annat att köpa på Blomsterlandet, Plantagen eller Odla.nu.

Ljung ”favoriten i höstkrukan”

Den är praktfull med sitt vackra färgspel i olika nyanser. Sorten Erica är lätt att sköta om och går i vackra nyanser från purpurrött till vitt. Sorten Calluna går i vackra nyanser från rosa till vitt. Ljungen står troget kvar hela hösten och du kan därför njuta länge av den här solklara favoriten i höstkrukan.

Annons

Cyklamen ”färger som behövs inomhus”

Den här skönheten med sitt vackra bladverk bjuder på färger som verkligen behövs inomhus när dagarna blir kortare och kvällsmörkret faller tidigare. Vattnar du sparsamt klarar sig cyklamen riktigt bra och riktigt länge. Den behöver egentligen bara fuktas lite. Cyklamen tycker om ljus, men trivs bäst där det är svalt. Cyklamen kan med fördel planteras ihop med exempelvis murgröna eller ljung - två kompisar den stortrivs med.

Höstaster ”vackra nyanser från blålila till rosa och vitt”

Höstaster sprider glädje! Blommorna trivs allra bäst där det är svalt och passar bra ihop med alunrot för dess rika och vackra blad. Andra höstblommor går också bra och du kan uträtta stordåd med rätt kombination. Plantera höstaster i jord som inte torkar ut. Även om de inte tycker om att stå rakt i solljuset uppskattar dem "små solstänk" lite då och då. Höstaster går i vackra nyanser från blålila till rosa och vitt. 

27 september 2018
Annons
Annons
Mer om Trädgårdsväxter och krukväxter

Garderobsblomma – skötsel och tips

Trädgårdsväxter och krukväxter Vill du ha en krukväxt som är dekorativ och samtidigt så tålig att alla klarar att sköta den är zamiakallan perfekt. Det enda som kan få den att krokna är övervattning. 

5 fina gröna växter

Trädgårdsväxter och krukväxter När färgen på löven utanför fönstret ändrar färg och faller av är det extra härligt med lite grönt inomhus. Gröna växter är inte bara en vacker inrednin...

Mögliga dahliaknölar!

Trädgårdsväxter och krukväxter Varför möglar mina dahlior, undrar en av våra läsare. Här är expertens svar!

Så lyckas du med julblommorna

Trädgårdsväxter och krukväxter Ingen jul utan julblommor! Här får du tipsen för att lyckas med våra fem favoritväxter till jul.

7 sorters blommor till midsommar

Trädgårdsväxter och krukväxter Under midsommarnatten får växterna magiska krafter. Sju sorters blommor plockade i sju olika gärdsgårdar avslöjar din framtida kärlek. Nu för tiden kan...

Medelhavsfeeling med olivträd!

Trädgårdsväxter och krukväxter Olivträd fyller hemmet och trädgården med en härlig medelhavskänsla. Satsa gärna på flera åt gången! Här får du fler tips.

Pimpa trädgården till jul

Trädgårdsväxter och krukväxter Julen är årets stora högtid. För många börjar den redan i november, och pågår alltså i nästan två månader! Har du inte börjat än – är det sannerligen dags. Och börja med det roligaste först – och det är trädgårdspimpandet! Här ska det bli ljus i mörkret, fåglarna ska få mat och trappan ska prydas.

Vinterpynta trädgården

Trädgårdsväxter och krukväxter När vintern kommit och färgerna i trädgården falnat, kan det lätt kännas lite grått och trist. Men det kan man lätt fixa med lite fint vinterpynt som...

Lisas trädgårdskalender november 2010

Trädgårdsväxter och krukväxter Vår trädgårdsexpert Lisa Winnerlid tipsar om vad du kan göra i din trädgård månad för månad.