Foto: Hillerstorp Sweden

Populärt att inreda med svensktillverkade utemöbler

Trädgård

Nu är det vår och dags att inreda uteplatsen med utemöbler. Men hur vet man vilka utemöbler man ska köpa hem och hur får man till en snygg helhet? Experten ger här sina bästa tips.

 

Fler väljer svensktillverkade utemöbler

Charlotta Malmberg, sälj- och marknadschef, på Hillerstorp i Småland ser att allt fler väljer svensktillverkade utemöbler till sina hem.

– Vi ser en stark trend i efterfrågan kring svensktillverkade utemöbler. Det finns ett ökat intresse för hållbarhet och hållbara möbler. 

Annons

 

Vill blanda olika material

– Det är många som vill ha utemöbler där man har en mix av flera olika material. Det kan till exempel vara en trämöbel med flätat tygband eller ett band av konstrotting. För vår del handlar det mycket om att hjälpa till att skapa en trivsam miljö och att man verkligen får maximera tiden man har med sin uteplats. Vi hoppas på en lång och härlig sommar nu och att vi får njuta riktigt ordentligt.

 

Foto: iStockphoto

 

Utemöbler till uteköket

Charlotta berättar att det finns en ökad efterfrågan på kringprodukter till uteköket. 

– Jag tror det handlar mycket om att vi har en kort säsong utomhus och när solen och värmen kommer så vill vi vara ute så mycket vi bara kan. Vi vill även göra mer av middagsförberedelserna utomhus.

 

Foto: Hillerstorp Sweden

 

Välja utemöbler man gillar

Alla vill ha en snygg helhet och röd tråd som genomsyrar hela uteplatsen. 

– När man väljer utemöbler till sin soffgrupp eller matgrupp ska man utgå från sin personliga stil och det man gillar. Man ska köpa utemöbler man kommer vilja använda länge. 

 

Hur får man till en snygg helhet då?

– Ofta är det ju så att husfasaden avgör stilen på utemöblerna. Husfasaden blir liksom den förlängda armen. Jag tycker att man ska titta på husfasaden och utgå från sin egen personliga stil när man får ihop en snygg helhet med utemöbler, uteplatsen och trädgården.

 

Ge utemöbeln en helt ny "look"

Många är ute efter slitstarka dynor av hög kvalitet för längre bjudningar och sittningar utomhus. 

– Vi brukar rekommendera att man tar hand om dynorna och förvarar de i en dynlåda med lock när de inte används. Ett enkelt sätt att göra om sina utemöbler är genom att bara byta ut dynorna och uppdatera med nya dynor. Man kan ge utemöbeln en helt ny "look" och välja nya färger eller mönster. 

 

Charlottas tips - så sköter du om utemöblerna

  • Läs alltid noga igenom skötselråden som följer med möbeln
  • Skydda utemöblerna från fukt och regn så gott det går
  • Ställ utemöblerna under tak när du inte använder de
  • Använd möbelskydd (OBS! se till att det finns luft mellan möbeln och skyddet för att få god ventilation)
  • Rengör utemöblerna med jämna mellanrum - ju bättre man tar hand om utemöblerna desto längre håller de
  • Vinterförvara utemöblerna skyddat, svalt och inte för torrt

 

 

Charlotta Malmberg, sälj- och marknadschef på Hillerstorp Sweden 
Foto: Hillerstorp Sweden

 

05 april 2019
Annons
Annons
Mer om Trädgård

13 steg till trädgårdsvila

Trädgård Det är dags att stänga trädgården för säsongen. Trädgårdsjournalisten Bella Linde lotsar dig rätt.

Experttips inför poolbygget

Trädgård Sugen på att svalka dig i en egen pool i sommar? Vår expert vet vad du behöver tänka på inför poolbygget.

Annons

Ansa trädgården med rätt maskiner

Trädgård Är det verkligen nödvändigt med en robotgräsklippare? Hur ska jag bära mig åt för att ta hand om min gräsmatta? Marika Bernhardsson från Hornbach har...

Inglasat nöje – läsarnas underbara växthus

Trädgård Sugen på att bli med växthus? Gör som Vi i Villas läsare Sara, Annika och Fredrik – köp ett färdigt, eller bygg ett själv!

Så får du en fantastisk gräsmatta

Trädgård Att få en greenliknande gräsmatta kanske känns omöjligt, men faktum är att det är enklare än du tror. Kom igång tidigt på våren och avsätt tid och lite...

Odla utan jord – testa hydroponisk odling

Trädgård En önskan om färska kryddor och krispig sallad men brist på utrymme och traditionella odlingsmöjligheter? Testa hydroponisk odling som innebär att du...

Picotee Pink – årets pelargon 2018

Trädgård Den hortensialika Picotee Pink har utsetts till Årets pelargon 2018. Här tipsar trädgårdsmästaren som odlat fram juryns favorit om hur du tar hand om dina pelargoner.

Digitala trädgårdstrender

Trädgård VR-teknik som hjälper dig planera trädgården, en app där du bygger ditt eget växtbibliotek och prenumeration på nanoodling i hemmet. Här är de digitala...

Så lyckas du med chiliodlingen

Trädgård Hennes intresse för chili började med en försmak för inlagda jalapenos. Idag odlar hon 300 sorter i sitt växthus. Möt Kerstin Rosengren som nu släpper...