Peter Streijffert ute med ny bok om gatuodling
Peter Streijffert ute med ny bok om gatuodling

Peter Streijffert ute med ny bok: Odla i stan

Trädgård

Odla i stan är Peter Streijfferts sjätte bok. Boken är en lägesrapport över gatuodling just nu - alla aspekter. Från fönstersmygen, via balkongodling till friland och stadsbruk. Den återspeglar författarens egen livsstil: odla och laga förstklassig men billig mat och ta ansvar för miljön.

Peter Streijffert är författare, odlare, kock och föreläsare. Han jobbar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat, dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han driver sin egen stadsodling.

Odla i stan är hans sjätte bok, och hans senaste två böcker Smak och Vego & Vin blev båda utsedda till Årets kokbok i sin klass.

I boken Odla i stan möter du odlare, makalösa trädgårdar och odlingar samt spännande begrepp som hugelbäddar, bokashi, hydroponisk odling, biokol och tidningspapperskrukor. Dessutom får du mängder av odlingstips, kulinarisk rådgivning och rådiga förhållningssätt.

Men boken handlar också om något mycket större – om kraften att förändra och skapa en bättre värld. Om den gröna revolution som spirar mellan husen i stan, där tomma grönytor ersätts av ett myller av grönskande odlingslådor, och där storskaliga hydroponiska odlingar byggs upp i industrilokaler.

Annons

Detta är ingen romantisk utopi. Det är en nödvändighet och det börjar ske här och nu. Genom att odla i stan bidrar vi både till ett hållbart samhälle och en grönare stad.

14 februari 2019
Annons
Annons
Mer om Trädgård

13 steg till trädgårdsvila

Trädgård Det är dags att stänga trädgården för säsongen. Trädgårdsjournalisten Bella Linde lotsar dig rätt.

Experttips inför poolbygget

Trädgård Sugen på att svalka dig i en egen pool i sommar? Vår expert vet vad du behöver tänka på inför poolbygget.

Annons

Ansa trädgården med rätt maskiner

Trädgård Är det verkligen nödvändigt med en robotgräsklippare? Hur ska jag bära mig åt för att ta hand om min gräsmatta? Marika Bernhardsson från Hornbach har...

Inglasat nöje – läsarnas underbara växthus

Trädgård Sugen på att bli med växthus? Gör som Vi i Villas läsare Sara, Annika och Fredrik – köp ett färdigt, eller bygg ett själv!

Så får du en fantastisk gräsmatta

Trädgård Att få en greenliknande gräsmatta kanske känns omöjligt, men faktum är att det är enklare än du tror. Kom igång tidigt på våren och avsätt tid och lite...

Odla utan jord – testa hydroponisk odling

Trädgård En önskan om färska kryddor och krispig sallad men brist på utrymme och traditionella odlingsmöjligheter? Testa hydroponisk odling som innebär att du...

Picotee Pink – årets pelargon 2018

Trädgård Den hortensialika Picotee Pink har utsetts till Årets pelargon 2018. Här tipsar trädgårdsmästaren som odlat fram juryns favorit om hur du tar hand om dina pelargoner.

Digitala trädgårdstrender

Trädgård VR-teknik som hjälper dig planera trädgården, en app där du bygger ditt eget växtbibliotek och prenumeration på nanoodling i hemmet. Här är de digitala...

Så lyckas du med chiliodlingen

Trädgård Hennes intresse för chili började med en försmak för inlagda jalapenos. Idag odlar hon 300 sorter i sitt växthus. Möt Kerstin Rosengren som nu släpper...