Annons

Lek och sporta i trädgården i sommar

Trädgårdsmöbler

Det finns mycket kul man kan hitta på i trädgården i sommar. Här tipsar Vi i Villa om tolv olika prylar för både barn och vuxna – från frisbeegolf till lektorn, från 75 till 3 600 kronor.

Av: Anders Runesson, viivilla.se juni -07, 18 juni 2007

Man måste inte åka till havet eller till något sommarland för att ha kul i sommar. Det finns mycket roligt att hitta på i trädgården för både barn, ungdomar och vuxna. En större trädgård ger större möjligheter, men även en liten yta kan erbjuda plats nog för lek och spel.

Boule, kubb och badminton är tre klassiska trädgårdsspel. De senaste åren har studsmattor och pooler invaderat våra gräsmattor, men vill du pröva något nytt är utbudet stort. Nedan hittar du ett dussin idéer om prylar som kan göra sommaren i trädgården roligare för både dig och dina barn.

1) Bygg en klättervägg


Klättra är kul. Hos Cheapy kan du köpa klätterstenar för att bygga en egen klättervägg. En förpackning innehåller fem klätterstenar inklusive skruvar och kostar 75 kronor. (Glöm inte att göra en grop med sand under och att hålla koll på dina klättrande barn, bara.)

Annons

2) Riv inte tornet

Jenga är ett roligt spel som har funnits i många år. Det går ut på att bygga en hög stapel av trästavar och sedan plocka bort en stav i taget utan att stapeln rasar. Spelet finns även för utomhusbruk, med stavar i storleken 16x5x3 cm, och när man tröttnat på att spela kan man bygga med stavarna. Kostar 249 kronor inklusive förvaringsväska hos Clas Ohlson.

3) Kasta prick

Trött på boule och kubb? Dropin Hood från Bex Sport är ett nytt trädgårdsspel för alla åldrar. Man kan spela två mot två eller i lag, i ett antal olika spelvarianter. Spelet går ut på att kasta ”pilarna” och hamna så nära målområdet som möjligt. Dropin Hood kostar cirka 299 kronor och säljs bland annat i sporthandeln.

4) Golf utan greenfee


Med en frisbee och ett mål kan du spela golf utan att behöva betala någon greenfee. Det här paketet från Harald Nyborg kostar 369 kronor och innehåller fyra frisbees, fyra frisbeegolfmål med justerbar höjd (132-170 cm), samt spelregler. Ju större yta banan läggs över desto mer utmanande blir den, men även en vanlig trädgård erbjuder många möjligheter till kluriga ”hål”.

5) In med bollen i mål

En trädgård utan ett fotbollsmål är inte komplett. Mål finns i alla möjliga storlekar, så det är bara att välja utifrån vad du får plats med, hur stora barnen är och hur stor spridning ni har på era skott. Detta fotbollsmål kommer från Clas Ohlson, är gjort i metall och rejält stort – 300x205x120 cm. Artikelnummer 34-7138, pris 469 kronor.

6) Två i ett

Volleyboll eller badminton? Med Combo-setet från Bex Sport får du både och, i en smart väska med hjul för enkel förvaring. Setet innehåller ett nät på 640x60 cm, teleskopstolpar på mellan 155 och 244 cm, fyra badmintonrack, två plastbollar, en volleyboll i officiell storlek och en minipump. Bara att sätta upp och köra igång! Pris cirka 499 kronor, säljs bland annat i sporthandeln.

7) Lasta och trampa

En tramptraktor kan man ha mycket nöje av i trädgården. Kanske lite nytta också, vem vet. RollyKid-X med frontlastare och släp är 169 cm lång och 44 cm hög. Dessutom har den öppningsbar motorhuv och justerbart säte. Traktorn passar barn mellan 2 ½ och 5 år, kostar omkring 900 kronor och säljs bland annat i leksakshandeln, hos Granngården och på Minibilar.com.

8) Åk utför

Vatten hör sommaren till och med en vattenrutschkana får barnen både motion och blir svalkade. Rutschkanan på bilden finns hos Harald Nyborg och har en kontinuerlig luftpump med en effekt på 380 W. Den är 4,5 meter lång, får användas av två barn åt gången (totalvikt max 75 kg) och kostar 1 299 kronor.

9) Schack, inte matt


När det är varmt vill man ta det lugnt och få sysselsättningar kan väl vara lugnare än ett parti schack. Det här schackspelet har 30 cm höga figurer i plast och kostar cirka 1 100 kronor. En uppsättning passande schackrutor i storleken 15x15 cm kostar cirka 800 kronor. Säljs bland annat i leksakshandeln och på Minibilar.com. Vill du slå på stort finns pjäser och rutor även i en ungefär dubbelt så stor variant.

10) Låt barnen bygga


Barn gillar att konstruera saker – varför inte låta dem bygga sin egen lekstuga? PW 1000 från Polhus är en lekstuga i byggsats gjord i nordiskt furuträ. Den kan även göras om till ett skrivbord. Lekstugan mäter 100x100x110 cm uppsatt och 103x70x12 cm ihoppackad. Takhalvorna tål 150 kg belastning vardera och fungerar som förvaringslåda för allt material. Pris: omkring 2 000 kronor. Med tillsatspaketet PW 1002 kan man bygga om lekstugan till Villa Villekulla.

11) Lek på hög nivå

Ett lektorn öppnar upp för många olika slags lekar. Cheapys lektorn från Jungle Gym kan du skräddarsy efter egna önskemål. En grundsats med tryckimpregnerat virke kostar 2 799 kronor (stor modell) och motsvarande monteringssats 1 699 kronor. Sedan kan du komplettera med 3 meter rutschkana (799 kronor), repstege (80 kronor) och klätterrep (60 kronor).

12) Basket var du vill
Basketmål finns från under hundralappen och uppåt i olika utföranden. Vill du vara flexibel tar du en titt på Lawenas flyttbara streetbasketmål. Det har kraftig stålring, nylonnät och glasfibertavla och är justerbart i höjd mellan 227 och 305 cm. Den rullbara underdelen är gjord i vinylplast och kan fyllas med upp till 150 kg sand för ökad stabilitet. Pris 3 595 kronor plus frakt.

PS) Fräscha till dig
När man lekt eller sportat färdigt är det skönt att ta en dusch – och givetvis kan du göra även det i trädgården. Trädgårdsduschen från Granngården har en stomme i sibirisk lärk, av samma typ som i vissa träbåtar. Stommen har preparerats med en vatten- och väderbeständig klarlack. Själva duschen är rostfri. Höjden på trädgårdsduschen är 210 cm och priset 2 995 kronor.

Köpinformation

Bex Sport, www.bexsport.se
Cheapy, www.cheapy.se
Clas Ohlson, www.clasohlson.se
Granngården, www.granngarden.se
Harald Nyborg, www.harald-nyborg.se
Lawena, www.lawena.se
Minibilar, www.minibilar.com
Polhus, www.polhus.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
18 juni 2007 Anders Runesson, viivilla.se juni -07
Annons
Annons
Mer om Trädgårdsmöbler

Inspiration: 10 mysiga uteplatser!

Trädgårdsmöbler På sommaren flyttar vi gärna ut på altanen. Här visar vi fina och praktiska lösningar för både små och stora uteplatser.

Hammocken – sommarens skönaste häng

Trädgårdsmöbler Vi listar de 10 snyggaste hammockarna att gunga i denna sommar!

10 roliga lekar i trädgården

Trädgårdsmöbler Samla familj och vänner och lek ute i sommar. Här 10 tips på roliga utomhus lekar som passar alla.

Guide: Vilket solskydd passar just dig?

Trädgårdsmöbler Visst är det härligt med sol. Men inte för mycket. Nu finns en mängd olika typer av solskydd att välja mellan. Vad passar dig? Jättemarkis eller osynlig solfilm?

Brevlådor för roligare post

Trädgårdsmöbler En brevlåda med färg gör det lite roligare att hämta posten.

Ha en skön och bekväm sommar

Trädgårdsmöbler ”Ha det bra i sommar” är en vanlig replik när folk börjar gå på semester. Men hur får man den bra, sköna och bekväma sommar som vi alla längtar efter?...

Trädgårdsmöbler för barn

Trädgårdsmöbler Sommaren är här och det är dags att flytta utomhus! I år är utbudet av trädgårdsmöbler och inredningsprylar för trädgård och veranda större än någonsin i butikerna. Här har BarnNet.se letat upp de finaste utemöblerna för barn.

Skönare sommar

Trädgårdsmöbler Här är prylarna som gör sommaren 2010 till den bästa någonsin!

24 bästa utemöblerna

Trädgårdsmöbler Sitt, ligg, slappa, gunga eller häng. Här är sköna utemöbler att möblera trädgården med från 99 kronor – 51 500 kronor.

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor för Viivilla.se

Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap. 

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra e-postutskick samt kan diskutera i forumet.

Användarvillkor

1. Allmän information

1.1.  Denna webbplats ägs och drivs av Bonnier Publications AB.

1.2.  Dessa villkor (”Användarvillkoren”) gäller för användande av webbplatsen.

1.3.  Genom att bli medlem på webbplatsen bekräftar du ditt samtycke till dem vid varje tillfälle gällande villkoren för webbplatsen.

 

2.   Personuppgiftshantering

2.1.  Ditt medgivande
Läs igenom policyn innan du använder denna webbplats. Genom att använda webbplatsen samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs enligt vad som anges i denna policy och de dokument som denna policy refererar till. Om du inte godkänner denna policy kan du inte få tillgång till eller använda våra tjänster.

2.2.  Marknadsföring
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin.

2.3.  Avregistrering från specifikt utskick
Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, eller återkalla samtycket genom att kontakta oss.

2.4.  Tredje parts behandling utanför Bonnierkoncernen
Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

2.5.  Utlämning av personuppgifter till myndigheter
Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

2.6.  Vi i Villas kundregister och profilering
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter, e-postadress m.m lagras i Vi i Villas kundregister tillsammans med aktivitet som sker på sidan, som sedan kan komma att analyseras för att kommunicera relevanta och skräddarsydda annonser och utskick (också kallat profilering).

2.7.  Koncerngemensamt kundregister
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Bonnier Publications/Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.


3. Medlemskap hos Vi i Villa

3.1.  Användarvillkor som medlem hos Vi i Villa.
Som medlem i Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner. Beroende på vilken typ av medlemskap du har kan du bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

3.2.  Pris
Det är kostnadsfritt att bli medlem hos Vi i Villa.

3.3.  Allmänna riktlinjer och regler för forum och kommentarsfält
Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala). De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
Du får inte publicera länkar till din blogg på Viivilla.se.

3.4.  Etikett
Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

3.5.  Upprätta en profil
Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil tillsammans med samtligt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videos, ljud och texter, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.

3.6.  Innehåll
Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected].

När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.

Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

3.7.  Din profil
Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.

Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.

Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.

Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.

Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

3.8.  Uppladdning av och länkar till material
Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.

Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:

Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.

Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.

Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.

Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

3.9.    Åsikter
Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötandematerial är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

3.10. E-post- och mobil-aviseringar
När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på “avsluta din prenumeration” längst ned i nyhetsbrevet.

3.11. Personuppgiftsbehandling
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). 

Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här. 

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se – mycket nöje!


4.   
Tävlingar

4.1.   Allmänna tävlingsvillkor
För att tävla krävs en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Deltagande av anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

4.2.   Åldersgräns
Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta.

4.3.  Priser

4.4.  Ansvar för drift
Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

4.5.   Marknadsföring
Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

4.6.   Jury
Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

4.7.  Stötande innehåll
Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.


Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected]

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]