Äntligen altandags! Här är några fina miljöer att inspireras av.
Äntligen altandags! Här är några fina miljöer att inspireras av. Foto: Istockphoto

Inspiration: 10 mysiga uteplatser!

Trädgårdsmöbler

På sommaren flyttar vi gärna ut på altanen. Här visar vi fina och praktiska lösningar för både små och stora uteplatser.

Av: Rebecka Svensson, 15 maj 2020

Ett rum i naturen

Annons

Att kombinera trä och vitt lyfter din uteplats och passar bra in i det gröna. Få ett enhetligt och vackert uttryck med runda vita lampor som du matchar med en vit bordsduk. När solen gått ner blir det extra mysigt med tända lampor – och gärna en ljuslykta eller två på sidan.

 

Flytta ut vardagsrummet

Låt vardagsrumskänslan följa med ut och dekorera altanen med ordentliga utemöbler, plädar, kuddar och mattor. Våga blanda färger och material. Rottingmöbler, som är väldigt trendigt just nu, finns i flera olika prisklasser.

 

Mysbelysning

Riktigt romantiskt blir det när mörkret lägger sig och månen tittar fram. Låt ljusslingor, lyktor och tända ljus sätta stämningen så att ni kan sitta och njuta sent in på varma sommarnätter. För en mer levande känsla, addera växter också.  

 

Egentid på balkongen

Kaffe, bok, morgonljus. Tre goda ting som passar extra bra på en balkong. Piffa upp balkongen och ge dig själv lite egentid – du får enkelt till det med en mysig sittpuff, matta, bord och växter. Glöm dock inte att ta in sittpuffen om det börjar regna!

 

Läs också: Snickar-Björn: Dags att bygga altan!

 

Utnyttja ytan

Det går att få plats med mycket även på liten yta! En matgrupp med runt bord passar dig som har en mindre uteplats, men ändå vill kunna avnjuta en munsbit i solen. Får du plats med en solsäng så blir den pricken över i!

 

Smarta möbler

Är du ute efter möbler som kräver lite underhåll, välj konstrotting. Vill du dessutom ha samma mysiga, varma känsla som här, med dynor, kuddar och plädar? Då kan en möbel med dynförvaring vara en bra investering. Då slipper du springa fram och tillbaka när allt ska plockas in. 

 

Elegant och modernt

En möbelgrupp i denna stil signalerar modern elegans. Det stora bordet är perfekt för en tapaskväll, men kan även fungera som sittplats om man har många gäster på besök. Lätta gärna upp den strama stilen med färgglada kuddar. Tips! Välj vattenavstötande kuddar så slipper du vara orolig för att glömma dem utomhus när det regnar. 

 

Ett rum i trädgården

Det är fint att ha en mindre möbelgrupp någonstans i trädgården, som ett komplement till en altan vid huset. Det kan räcka med bara två stolar och ett litet bord, perfekt för en fika i eftermiddagssolen!

 

Addera färg

Tveka inte att liva upp terrassen med en färgklick! Det blir snyggt både med ton i ton och med kontraster, bestäm efter tycke och smak. Häng gärna upp en gardin utomhus, det är både snyggt och fungerar som solskydd.

 

Välkomna skuggan

Läs även:

9 otrevliga huslukter!

Oönskade lukter är vanliga i våra hus. Vissa skvallrar om att något är fel. Här är nio lukter och deras orsaker!

Vi törstar väl alltid efter sol, men ibland behövs det faktiskt en paus från den också. Då är ett parasoll som detta perfekt. Trämöbler är ett säkert kort som passar både sommarstugan och villan, och håller i år efter år om du oljar in dem.

 

Läs också: Bästa tipsen för altan och uteplats 

15 maj 2020 Rebecka Svensson
Annons
Annons
Mer om Trädgårdsmöbler

Hammocken – sommarens skönaste häng

Trädgårdsmöbler Vi listar de 10 snyggaste hammockarna att gunga i denna sommar! 

10 roliga lekar i trädgården

Trädgårdsmöbler Samla familj och vänner och lek ute i sommar. Här 10 tips på roliga utomhus lekar som passar alla.

Guide: Vilket solskydd passar just dig?

Trädgårdsmöbler Visst är det härligt med sol. Men inte för mycket. Nu finns en mängd olika typer av solskydd att välja mellan. Vad passar dig? Jättemarkis eller osynlig...

Brevlådor för roligare post

Trädgårdsmöbler En brevlåda med färg gör det lite roligare att hämta posten.

Prylarna för sommarfesten

Trädgårdsmöbler Äntligen! Nu kan vi kalasa i trädgården. Här är grejerna som gör festen – från servett till paviljong!

Ha en skön och bekväm sommar

Trädgårdsmöbler ”Ha det bra i sommar” är en vanlig replik när folk börjar gå på semester. Men hur får man den bra, sköna och bekväma sommar som vi alla längtar efter?...

Trädgårdsmöbler för barn

Trädgårdsmöbler Sommaren är här och det är dags att flytta utomhus! I år är utbudet av trädgårdsmöbler och inredningsprylar för trädgård och veranda större än någonsin i butikerna. Här har BarnNet.se letat upp de finaste utemöblerna för barn.

Skönare sommar

Trädgårdsmöbler Här är prylarna som gör sommaren 2010 till den bästa någonsin!

24 bästa utemöblerna

Trädgårdsmöbler Sitt, ligg, slappa, gunga eller häng. Här är sköna utemöbler att möblera trädgården med från 99 kronor – 51 500 kronor.