Annons
Genua är ett billigt segeltak som dock inte är vattentätt.
Genua är ett billigt segeltak som dock inte är vattentätt. Foto: Harbo Fritid

Ha en skön och bekväm sommar

Trädgårdsmöbler

”Ha det bra i sommar” är en vanlig replik när folk börjar gå på semester. Men hur får man den bra, sköna och bekväma sommar som vi alla längtar efter? Här är ett dussin tips!

Av: Anders Runesson, viivilla.se juli 2011, 29 juni 2011

Smak för tak?

Ett segeltak är både snyggt och praktiskt. Det finns gott om tillverkare som skräddarsyr en lösning åt dig, men även färdiga segeltak att köpa. Genua är ett enkelt segeltak från Harbo Fritid på 10,5 kvm som finns i fem färger. Det består av två trekantiga segel som är ihopsydda på mitten och kan rullas upp på en bom. Ett paket med två väggfästen och två teleskopstolpar i aluminium kostar ca 3 700 kr; en extra bensats ca 1 300 kr.

Annons

En ljus idé


12 timmar i solen ger 4 timmars ljus.

Inga kablar, inga kontakter, inga glödlampor att byta. Lampor som drivs av solceller gör definitivt sommaren bekvämare. Ikeas serie Solvinden innehåller ett dussin olika typer av soldrivna belysningar. Taklampan finns i svart och vitt och har en diameter på 21 cm. Bordslampan finns även i turkos och lime och är 40 cm hög. Båda är godkända som utebelysningar (IP44), har LED-lampor som ska hålla i 20 000 timmar och kostar 249 kr.

Vila med godare samvete


Vila naturligare i en ekostol.

Ribbon, alias EcoChair, är en helt igenom ekologisk vilstol från Brafab. Den är tillverkad av oljebehandlad björk och hamprep och reglerbar i två lägen. Vill du sitta ännu skönare finns en fotpall som är utformad enligt samma teknik. Ribbon är ca en meter hög, passar in i de flesta miljöer och kostar omkring 875 kr.

Häng under tak


Betydligt bättre än att hänga
nån annanstans.

Med en hängmatta med tak är du bekvämt garderad mot alla typer av väder och nedfallande föremål. Du behöver inte ens några träd att hänga upp den i. Hängmattan mäter 195x110 cm och tål 100 kg; ramen är av pulverlackerat stål. Finns hos Harald Nyborg och kostar 1 199 kr.

Varmt och gott


Värm dig först och grilla sen.

Om kvällarna kan det vara skönt att vara både varm och mätt. Eldstaden Trendy 59 från Barbecook har en hög mysfaktor och kan användas året om. Den är gjord i kraftigt stål med en värmeresistent lack. Höjden är 31,5 cm och diametern 59 cm. När elden har blivit till glödande kol kan du passa på att grilla lite med hjälp av det grillgaller som följer med. Pris cirka 1 270 kr.

Sol, vind och vatten


En paviljong i platt kartong.

Blir sommaren solig? UV-skyddet är utmärkt – minst 97,5 % av UV-strålningen blockeras. Blir den regnig? Tyget är vattentåligt. Blir den blåsig? Markpinnar medföljer. Vill du vara ifred? Dra för gardinerna. Kort sagt, Ikeas nya paviljong Karlsö gör din sommar skönare hur den än blir. Karlsö finns i blått eller vitt, tyget är avtagbart och tvättbart och ramen är av pulverlackerat stål. Paviljongen mäter 3x3 m, är 2,60 m hög och kostar 1 350 kr.

Håll ungarna lugna


Ett hus för många olika lekar.

Sommaren blir skönare om barnen eller barnbarnen har något att sysselsätta sig med i trädgården. Little Tikes har många lekhus att välja bland, bland annat Tikes Town Playhouse. Dess fyra väggar erbjuder olika aktiviteter: skola/brandstation, bensinstation, sport (med mål och basketkorg) samt matbutik/bank. Lekhuset mäter 140x124x147 cm och finns bland annat hos Toys’R’Us för 3 799 kr.

Ta kål på kylan med gasol


 Pyramid från Tilux

Terrassvärmare finns det gott om, men inte alla är lika imponerande och snygga som modellen Pyramid från Tilux. Den är 2,25 meter hög och rymmer en 1,5 meter hög gasollåga innanför det härdade glasröret. Pyramid har piezzo-tändning och tändsäkring och är vatten- och vindskyddad. Den passar för gasolflaskor av typen PK10, har en maximal värmeeffekt på 10 000 W och ett pris på ca 6 700 kr.

Antiryggskottkärra


En skottkärra som motsvarar
nästan en hästkraft.

Ska du flytta jord, hästskit eller byggmaterial? Låt Hörby Bruks eldrivna skottkärra Ekeby 110 Power göra de tunga jobben åt dig! Ja, lyfta skaklarna får du göra själv, men drivningen sköter elmotorn om. Den är på 600 W och klarar upp till 150 kg på plan mark och 100 kg i backe. Hastigheten regleras steglöst mellan 0 och 8 km/h. Batteriet håller för 2-6 timmars körning och tar 4 timmar att ladda fullt igen. Pris cirka 14 500 kr.

Ett bra klipp


Den klarar alla väder
och kan även arbeta på natten.

Den är tyst, diskret och bekväm. Med en robotgräsklippare kan du ta det lugnt i vilstolen, hängmattan eller hammocken. Husqvarnas serie Automower är inne på tredje generationen i och med modellen 305, som kostar ca 14 900 kr. Den klarar gräsmattor på 500 kvm och kör själv tillbaka till sin station när den behöver laddas. 305 finns i granitgrått och polarvitt och som en bonus menar Husqvarna att antalet mördarsniglar minskar på gräsmattor klippta med en Automower.

Hammockar som lockar


Gunga sakta,
eller njut bara av stillheten.

Ska man gunga sin själ i en hammock och göra det med stil, kan man ta en titt på Wave från Royal Botania. Detta konstverk är designat av Erik Nyberg och Gustav Ström och ska ge en känsla av att ligga under en trädkrona. Wave står på en enda punkt och är roterbar, vilket även ger en känsla av att man flyter. Vill man ha det så här skönt så kostar det dock, närmare bestämt runt 170 000 kr. En billigare och lite mindre variant är Surf för ca 60 000 kr.

Köpinformation:

Barbecook, www.barbecook.com, www.tilux.nu

Brafab, www.brafab.se

Harald Nyborg, www.haraldnyborg.se

Harbo Fritid, www.harbo.se

Husqvarna, www.husqvarna.se

Hörby Bruk, www.horbybruk.se

Ikea, www.ikea.se

Little Tikes, www.littletikes.com

Royal Botania, www.royalbotania.com, www.wave.st

Tilux, www.tilux.nu

Redaktionen rekommenderar

29 juni 2011 Anders Runesson, viivilla.se juli 2011
Annons
Annons
Mer om Trädgårdsmöbler

Inspiration: 10 mysiga uteplatser!

Trädgårdsmöbler På sommaren flyttar vi gärna ut på altanen. Här visar vi fina och praktiska lösningar för både små och stora uteplatser.

Hammocken – sommarens skönaste häng

Trädgårdsmöbler Vi listar de 10 snyggaste hammockarna att gunga i denna sommar!

10 roliga lekar i trädgården

Trädgårdsmöbler Samla familj och vänner och lek ute i sommar. Här 10 tips på roliga utomhus lekar som passar alla.

Guide: Vilket solskydd passar just dig?

Trädgårdsmöbler Visst är det härligt med sol. Men inte för mycket. Nu finns en mängd olika typer av solskydd att välja mellan. Vad passar dig? Jättemarkis eller osynlig solfilm?

Brevlådor för roligare post

Trädgårdsmöbler En brevlåda med färg gör det lite roligare att hämta posten.

Prylarna för sommarfesten

Trädgårdsmöbler Äntligen! Nu kan vi kalasa i trädgården. Här är grejerna som gör festen – från servett till paviljong!

Trädgårdsmöbler för barn

Trädgårdsmöbler Sommaren är här och det är dags att flytta utomhus! I år är utbudet av trädgårdsmöbler och inredningsprylar för trädgård och veranda större än någonsin i butikerna. Här har BarnNet.se letat upp de finaste utemöblerna för barn.

Skönare sommar

Trädgårdsmöbler Här är prylarna som gör sommaren 2010 till den bästa någonsin!

24 bästa utemöblerna

Trädgårdsmöbler Sitt, ligg, slappa, gunga eller häng. Här är sköna utemöbler att möblera trädgården med från 99 kronor – 51 500 kronor.

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor för Viivilla.se

Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap. 

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra e-postutskick samt kan diskutera i forumet.

Användarvillkor

1. Allmän information

1.1.  Denna webbplats ägs och drivs av Bonnier Publications AB.

1.2.  Dessa villkor (”Användarvillkoren”) gäller för användande av webbplatsen.

1.3.  Genom att bli medlem på webbplatsen bekräftar du ditt samtycke till dem vid varje tillfälle gällande villkoren för webbplatsen.

 

2.   Personuppgiftshantering

2.1.  Ditt medgivande
Läs igenom policyn innan du använder denna webbplats. Genom att använda webbplatsen samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs enligt vad som anges i denna policy och de dokument som denna policy refererar till. Om du inte godkänner denna policy kan du inte få tillgång till eller använda våra tjänster.

2.2.  Marknadsföring
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin.

2.3.  Avregistrering från specifikt utskick
Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, eller återkalla samtycket genom att kontakta oss.

2.4.  Tredje parts behandling utanför Bonnierkoncernen
Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

2.5.  Utlämning av personuppgifter till myndigheter
Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

2.6.  Vi i Villas kundregister och profilering
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter, e-postadress m.m lagras i Vi i Villas kundregister tillsammans med aktivitet som sker på sidan, som sedan kan komma att analyseras för att kommunicera relevanta och skräddarsydda annonser och utskick (också kallat profilering).

2.7.  Koncerngemensamt kundregister
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Bonnier Publications/Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.


3. Medlemskap hos Vi i Villa

3.1.  Användarvillkor som medlem hos Vi i Villa.
Som medlem i Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner. Beroende på vilken typ av medlemskap du har kan du bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

3.2.  Pris
Det är kostnadsfritt att bli medlem hos Vi i Villa.

3.3.  Allmänna riktlinjer och regler för forum och kommentarsfält
Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala). De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
Du får inte publicera länkar till din blogg på Viivilla.se.

3.4.  Etikett
Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

3.5.  Upprätta en profil
Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil tillsammans med samtligt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videos, ljud och texter, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.

3.6.  Innehåll
Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected].

När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.

Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

3.7.  Din profil
Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.

Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.

Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.

Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.

Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

3.8.  Uppladdning av och länkar till material
Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.

Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:

Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.

Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.

Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.

Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

3.9.    Åsikter
Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötandematerial är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

3.10. E-post- och mobil-aviseringar
När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på “avsluta din prenumeration” längst ned i nyhetsbrevet.

3.11. Personuppgiftsbehandling
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). 

Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här. 

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se – mycket nöje!


4.   
Tävlingar

4.1.   Allmänna tävlingsvillkor
För att tävla krävs en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Deltagande av anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

4.2.   Åldersgräns
Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta.

4.3.  Priser

4.4.  Ansvar för drift
Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

4.5.   Marknadsföring
Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

4.6.   Jury
Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

4.7.  Stötande innehåll
Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.


Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected]

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]