Foto: Johanna Bergbom

Inspireras av Johannas härliga pool

Trädgård

Sommartider är lika med pooltider. Läs om hur Vi i Villas läsare Johanna förverkligade sin bassängdröm!

Berätta om er pool!

– Det är en Riviera glasfiberpool som är rektangulär, lite kortare än åtta meter och cirka 3,70 bred. Den har även två trappor upp på ena kortsidan. Poolen har lång livslängd, håller värmen lite bättre samt är enkel att underhålla.

Hur tänkte ni när ni planerade poolen?

– Vi ville maximera solläget och således få en bra uppvärmning, så därför valde vi den plats i trädgården där solen skiner mest. Vi fick placera poolen en bit ifrån huset för att inte solen skulle skuggas av huset.

Annons

Byggde ni själva eller tog ni hjälp?

– Vi tog hjälp med det mesta i och med att vi hade byggt ett nytt hus och skulle planera hela tomten. Vi visste därför också var det fanns plats att placera en pool utan att vi behövde spränga. Så vi tog hjälp med grävning, stenläggning runt poolen osv.

Blev det som ni hade tänkt er?

– Allt blev till slut som vi hade tänkt men vi hade otur när vi valde leverantör av poolen. Företaget gick i konkurs och personen som ägde företaget var en skojare som levererade en sämre värmepump än utlovat i offert samt att installationen var bristfällig. Vi har fått ordna upp det efterhand själva och nu fungerar allt som det ska men tipset är att verkligen ta referenser från andra kunder, kolla upp företaget ordentligt osv.

Vad önskar du att ni hade vetat innan ni skaffade pool, som ni vet nu?

– Att en poolrobot är skönt att ha och att man ska förhandla in det i köpet direkt.

Vad är ni mest nöjda med?

– Att sommarsäsongen förlängs och de lite sämre kvällarna blir till härliga utekvällar – och framförallt aktiva då barnen gärna badar efter skolan. Dessutom är det roligt att det är barn som kommer och hänger hos oss och att vi får ha även våra stora barn hemma. Med barn från 5–14 år så är det ändå något som uppskattas av alla.

 

Om Johanna

Namn: Johanna Bergbom.
Ålder: 43 år.
Bor: I Tyresö.
Familj: En man och tre söner.
Gör: Jobbar med reklam och bloggar på Johannabergbom.se.

16 juni 2018
Annons
Mer om Trädgård

Peter Streijffert ute med ny bok: Odla i stan

Trädgård Odla i stan är Peter Streijfferts sjätte bok. Boken är en lägesrapport över gatuodling just nu - alla aspekter. Från fönstersmygen, via balkongodling till friland och stadsbruk. Den återspeglar författarens egen livsstil: odla och laga förstklassig men billig mat och ta ansvar för miljön.

Experttips inför poolbygget

Trädgård Sugen på att svalka dig i en egen pool i sommar? Vår expert vet vad du behöver tänka på inför poolbygget.

Annons

Ansa trädgården med rätt maskiner

Trädgård Är det verkligen nödvändigt med en robotgräsklippare? Hur ska jag bära mig åt för att ta hand om min gräsmatta? Marika Bernhardsson från Hornbach har...

Inglasat nöje – läsarnas underbara växthus

Trädgård Sugen på att bli med växthus? Gör som Vi i Villas läsare Sara, Annika och Fredrik – köp ett färdigt, eller bygg ett själv!

Så får du en fantastisk gräsmatta

Trädgård Att få en greenliknande gräsmatta kanske känns omöjligt, men faktum är att det är enklare än du tror. Kom igång tidigt på våren och avsätt tid och lite...

Odla utan jord – testa hydroponisk odling

Trädgård En önskan om färska kryddor och krispig sallad men brist på utrymme och traditionella odlingsmöjligheter? Testa hydroponisk odling som innebär att du...

Picotee Pink – årets pelargon 2018

Trädgård Den hortensialika Picotee Pink har utsetts till Årets pelargon 2018. Här tipsar trädgårdsmästaren som odlat fram juryns favorit om hur du tar hand om dina pelargoner.

Digitala trädgårdstrender

Trädgård VR-teknik som hjälper dig planera trädgården, en app där du bygger ditt eget växtbibliotek och prenumeration på nanoodling i hemmet. Här är de digitala...

Så lyckas du med chiliodlingen

Trädgård Hennes intresse för chili började med en försmak för inlagda jalapenos. Idag odlar hon 300 sorter i sitt växthus. Möt Kerstin Rosengren som nu släpper...