Annons
Stor, större, störst. Gasolgrillen håller definitivt på att bli allt populärare. Gasolgrill Garden har 4 rostfria brännare, emaljerade galler, sidobrännare, infrabrännare, rejäla avställningsytor, rostfri vask, vattenkran.
Stor, större, störst. Gasolgrillen håller definitivt på att bli allt populärare. Gasolgrill Garden har 4 rostfria brännare, emaljerade galler, sidobrännare, infrabrännare, rejäla avställningsytor, rostfri vask, vattenkran.

Grillar vi gillar!

Grill och utekök

Nu börjar årets bästa säsong. Grillsäsongen! Finns det något godare än en nygrillad köttbit med en smaskig sallad till. Det smakar sommar, sol och semester.

Av: Elisabet Broomé, viivilla.se juni -09, 09 juni 2009Bärbar festplats. Finemang för årets båtsemester eller sommarpicknicken. Primus nya grill Primus Vidar BBQ, passar alla miljömedvetna människor som vill undvika engångsgrillen! Med en grillyta på 28x35cm ryms enkelt mat för upp till fyra personer. Pris 799 kronor. Primus.

En dag så här års så händer det något. Plötsligt ligger grilloset som ett dis över villakvarteren runtom i Sverige. Här får du tips på årets grillar men vi bjuder också på några smarriga recept. Årets grillar bryter tidigare trender av större och större, många av årets nyheter är bärbara. För inte grillar man bara på altanen, utan även på båtsemestern eller på sommarutflykten.

Men frågan är gasol eller briketter? Det sägs att det bevisligen inte finns någon smakskillnad dem emellan, men det finns definitivt många skilda åsikter om detta! Men om smaken inte är skillnaden, vad är det då?

Att tända en brikettgrill är socialt och tar tid och kräver lite mer än det lilla knapptrycket gasolgrillen går igång på. Gasolgrillen ger en perfekt låga vid ett tryck på knappen och ger också en precis temperaturreglering. Och du slipper städa. Brikettgrillar kräver mer ifråga om underhåll, men är å andra sidan billigare. Oavsett vad du väljer - se till att tända den där grillen ofta i sommar.

Annons

Lime är årets grillfärg! Det bli kanske inte godare, men det känns festligare under tiden. Här en bärbar smart grill att ta med på utflykten. Smokey Joe lime. Pris cirka 649 kronor. Weber.
För brikettfantasten. En riktig Weber för alla sommarens grillfester. Master Touch 67 cm. Pris cirka 3 995 kronor. Weber.

Snabb och god grillmiddag!

Fläskkarré med yoghurtsås
(4 personer)

Du behöver:
4 bitar fläskarré
Valfri marinad

Låt gärna köttet ligga och dra i marinaden en timme eller mer.
Under tiden gör du såsen som helst också ska dra en timme och fixar den varma salladen.

Varm potatissallad med tomat och avokado

Du behöver:
1 granatäpple
250 g körsbärstomater
2 avocados
6 stora potatisar

Skala och skär potatisarna i stora klyftor. Stek dem i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter.
Gör under tiden i ordning resten. Dela granatäpplet i två delar och skrapa ut innehållet i en skål. Dela körbärstomaterna i två delar och lägg dem i skålen. Skala och dela avocodan i bitar, lägg även dessa i skålen. När potatisen är genomstekt blandar du även denna i skålen. Sen är salladen klar!

Yoghurtsås:
Matyoghurt 5 dl
Rivet skal och saft från 1 citron
Vitlökslyfta 1, helst färsk
Honung, cirka en matsked
Salt & peppar

Blanda allt i en skål. Låt stå och dra i rumstemperatur minst 1 timme.


Utekök. För den som har plats och tid! Ett riktigt kök för utomhusbruk, för det här är absolut mer än en grill. Vad sägs om grillspett med motor, inbyggd belysning, fyra stycken huvudbrännare, kylbox och arbetsbänk i granit. Utekök avalon 12781. Landmann.

Men blir det ändå inte godast på kol? Här en klassisk klotgrill med dubbelemaljerad plåt, termometer på locket, förvaringskorg på vagnen och en redskapshållare – allt för en lyckad grillkväll. Klotgrill lyx 31324. Landmann.

Så tänder du grillen!

Briketter
Tålamod - det är vad som behövs för att få bra resultat med en brikettgrill! Börja med att lägga en hög av briketter i grillen och tänd upp nerifrån. Kom ihåg att påsen med briketter stängs och ställs åt sidan - så långt bort från grillen som möjligt. Tändvätska eller inte? Nja, det finns rekommendationer att inte använda tändvätska, men visst får man lättare fart i briketterna med det. Om du väljer att använda tändvätska, spruta lätt över briketterna och låt det hela sedan dra några minuter innan du tänder på. Briketterna är klara när de är täckta med grå aska efter ungefär 25 minuter.

Gasol
Öppna locket och reduceringsventilen. Sätt på främsta brännaren på max. Tryck på tändknappen efter 2-3 sekunder. Efter 1-2 tryck ska brännaren vara tänd. Vrid härefter på mittersta och bakersta brännaren.

Sätt på locket - Låt grillen förvärmas på max till ungefär 245-275 °C. Lägg på maten på gallret och sänk värmen till temperatur enligt recept.


Smideskonst. Den här urtjusiga grillställningen på tre ben kommer från Wägerths Konstsmide på Wira bruk. Grillställning på tre ben med reglerbart grillgaller. Pris från 2 075 kronor. Wägerths konstsmide, Wira bruk

Läcker grill för placering i trädgården. Grill med höj och sänkbart galler i rostfritt. Pris inklusive en snurrkrok och verktygskrok 3 348 kronor. Wägerths konstsmide, Wira bruk.

Köpinformation

Landmann www.landmann.se
Primus www.primus.se
Skånska Byggvaror www.skanskabyggvaror.se
Weber www.weber.com
Wägerths konstsmide Wira bruk www.wirabruk.com

09 juni 2009 Elisabet Broomé, viivilla.se juni -09
Annons
Annons
Mer om Grill och utekök

Så grillar du säkert!

Grill och utekök Äntligen sol och värme. Såklart man vill grilla! Så här grillar du säkert!

8 flotta grillar till sommarstunden

Grill och utekök Grilla i det gröna, finns det något somrigare? Här är årets färgstarka grillnyheter!

Gasol eller kol, vad vinner grillduellen?

Grill och utekök Grillsäsongen är här! Och frågan är, ska man använda kol eller gasol? Svaret är – det är en smaksak. Vi reder ut för- och nackdelar och lyssnar till...

Ledare: Nu är vulgo-grillen rumsren

Grill och utekök Länge var det sporten, kolet, tricksen med grillning som var status. Gasol och stora modeller ansågs vräkigt. Men jag anar en förändring.

Grill för dig som vill skryta

Grill och utekök Vill du skrytgrilla? Världens dyraste grill från australiensiska Beefeater är i 24 karats guld.

Smarta prylar för grillen

Grill och utekök Det finns många fiffiga hjälpmedel för att få till den perfekta grillmiddagen – oavsett hur du gillar att grilla.

Grillar vi gillar

Grill och utekök Äntligen är grillsäsongen här! Vi har letat upp några färgglada exemplar som bara väntar på att få tändas.

Krönika: Synda med sans

Grill och utekök Förra hösten impulsköpte jag ett slags utegrill. Eller om det var en kamin eller en eldskulptur. Den två meter höga pyramidformade danskt designade...

Läsarfrågan: Hur grillar du?

Grill och utekök Vi har frågat tre av våra läsare!

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor för Viivilla.se

Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap. 

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra e-postutskick samt kan diskutera i forumet.

Användarvillkor

1. Allmän information

1.1.  Denna webbplats ägs och drivs av Bonnier Publications AB.

1.2.  Dessa villkor (”Användarvillkoren”) gäller för användande av webbplatsen.

1.3.  Genom att bli medlem på webbplatsen bekräftar du ditt samtycke till dem vid varje tillfälle gällande villkoren för webbplatsen.

 

2.   Personuppgiftshantering

2.1.  Ditt medgivande
Läs igenom policyn innan du använder denna webbplats. Genom att använda webbplatsen samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs enligt vad som anges i denna policy och de dokument som denna policy refererar till. Om du inte godkänner denna policy kan du inte få tillgång till eller använda våra tjänster.

2.2.  Marknadsföring
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin.

2.3.  Avregistrering från specifikt utskick
Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, eller återkalla samtycket genom att kontakta oss.

2.4.  Tredje parts behandling utanför Bonnierkoncernen
Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

2.5.  Utlämning av personuppgifter till myndigheter
Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

2.6.  Vi i Villas kundregister och profilering
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter, e-postadress m.m lagras i Vi i Villas kundregister tillsammans med aktivitet som sker på sidan, som sedan kan komma att analyseras för att kommunicera relevanta och skräddarsydda annonser och utskick (också kallat profilering).

2.7.  Koncerngemensamt kundregister
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Bonnier Publications/Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.


3. Medlemskap hos Vi i Villa

3.1.  Användarvillkor som medlem hos Vi i Villa.
Som medlem i Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner. Beroende på vilken typ av medlemskap du har kan du bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

3.2.  Pris
Det är kostnadsfritt att bli medlem hos Vi i Villa.

3.3.  Allmänna riktlinjer och regler för forum och kommentarsfält
Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala). De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
Du får inte publicera länkar till din blogg på Viivilla.se.

3.4.  Etikett
Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

3.5.  Upprätta en profil
Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil tillsammans med samtligt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videos, ljud och texter, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.

3.6.  Innehåll
Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected].

När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.

Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

3.7.  Din profil
Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.

Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.

Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.

Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.

Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

3.8.  Uppladdning av och länkar till material
Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.

Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:

Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.

Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.

Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.

Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

3.9.    Åsikter
Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötandematerial är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

3.10. E-post- och mobil-aviseringar
När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på “avsluta din prenumeration” längst ned i nyhetsbrevet.

3.11. Personuppgiftsbehandling
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). 

Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här. 

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se – mycket nöje!


4.   
Tävlingar

4.1.   Allmänna tävlingsvillkor
För att tävla krävs en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Deltagande av anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

4.2.   Åldersgräns
Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta.

4.3.  Priser

4.4.  Ansvar för drift
Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

4.5.   Marknadsföring
Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

4.6.   Jury
Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

4.7.  Stötande innehåll
Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.


Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected]

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]