Foto: Istockpgoto

Felsök din motorsåg

Trädgård

Startar inte trädfällaren? Husqvarnas expert Lasse Strandell hjälper dig!

Av: Redaktionen, 01 juni 2018

1. Lyft cylinderkåpan, där sitter tändstift och luftfilter. Börjar med att rengöra så att luften enkelt når fram.

2. Luftfiltret ska alltid vara rent. Pappfilter byts ut, nylonfilter tvättas i varmvatten och diskmedel. Blås torrt.

3. Ta ur tändstiftet. Som amatör kan det vara svårt att avgöra kvaliteten, men vet du med dig att det gått ett antal år sedan du senast bytte ut det – köp ett nytt. Även om du får gnista kan den vara för svag.

Annons

 

4. Kolla färgen på stiftet, är det väldigt svart så.är det sannolikt för mycket olja i bensinen – är det i stället vitt är det sannolikt för lite olja i bensinen. Det sistnämnda ska du vara uppmärksam på eftersom det kan innebära att sågen skär. En ljusbrun färg är det mest optimala, då mår sågen bra.

5. Töm motorsågen på bensin och fiska upp bränslefiltret ur tanken, filtret ska vara vitt. Är det mer än ett år sedan du satte in det, byt ut det. Är det svart.i stället för vitt – byt ut det. Försök inte tvätta det.

6. Fortfarande startproblem? Då kan det vara svag kompression, vilket du enklast tar reda på genom att ta bort ljuddämparen och titta in i kolv- och cylinderlopp för att se efter om där är repor. Är det så, lämna in den på verkstad.

01 juni 2018 Redaktionen
Annons
Annons
Mer om Trädgård

Så fixar du finaste blomkorgen

Trädgård Sätt ihop somrigt härlig syren, pion och allium, och överraska gästerna med en härlig sommardoft i en korg.

"Hur får vi bukt med slyn i trädgården?"

Trädgård Hjälp - hur får vi bukt med slyn? Här är expertens svar!

Experttips inför poolbygget

Trädgård Sugen på att svalka dig i en egen pool i sommar? Vår expert vet vad du behöver tänka på inför poolbygget.

Annons

Ansa trädgården med rätt maskiner

Trädgård Är det verkligen nödvändigt med en robotgräsklippare? Hur ska jag bära mig åt för att ta hand om min gräsmatta? Marika Bernhardsson från Hornbach har svaren du alltid har letat efter.

Inglasat nöje – läsarnas underbara växthus

Trädgård Sugen på att bli med växthus? Gör som Vi i Villas läsare Sara, Annika och Fredrik – köp ett färdigt, eller bygg ett själv!

Så får du en fantastisk gräsmatta

Trädgård Att få en greenliknande gräsmatta kanske känns omöjligt, men faktum är att det är enklare än du tror. Kom igång tidigt på våren och avsätt tid och lite...

Odla utan jord – testa hydroponisk odling

Trädgård En önskan om färska kryddor och krispig sallad men brist på utrymme och traditionella odlingsmöjligheter? Testa hydroponisk odling som innebär att du odlar utan jord.

Picotee Pink – årets pelargon 2018

Trädgård Den hortensialika Picotee Pink har utsetts till Årets pelargon 2018. Här tipsar trädgårdsmästaren som odlat fram juryns favorit om hur du tar hand om...

Digitala trädgårdstrender

Trädgård VR-teknik som hjälper dig planera trädgården, en app där du bygger ditt eget växtbibliotek och prenumeration på nanoodling i hemmet. Här är de digitala...