Artikeln är ett samarbete med Willab Garden.
Grattis familjen Dardashti! Mohammad, Jaleh, Armin och Adrian tar emot en värdecheck på ett uterum från Anders Williamsson, VD på Willab Garden.
Grattis familjen Dardashti! Mohammad, Jaleh, Armin och Adrian tar emot en värdecheck på ett uterum från Anders Williamsson, VD på Willab Garden. Foto: Lina Edienberg Adamo

"Äntligen ska vi få ett uterum!"

Uterum

Många fantiserar om ett uterum att förlänga säsongen och förgylla huset med.  "Det här har vi drömt om länge", säger Mohammad Dardashti, som vann ett uterum från Willab Garden.

Av: Caroline Engvall, 09 juni 2014

Mohammad Dardashti och hans familj drömde om ett inglasat uterum för att komplettera sin villa i Lund – men drömmen behövde förverkligas och Mohammad visste inte hur.

Hur skulle de bygga? När skulle bygget ske?
     – Jag fick ett tips om Vi i Villas tävling med uterums- och växthusföretaget Willab Garden och tänkte: Varför inte? Men jag hade verkligen ingen förhoppning om att vinna, säger Mohammad.

Mohammad och familjen har planerat för uterum i fem år. Så sent som i vintras surfade han in på Willab Gardens hemsida, och besökte också företagets showroom i Båstad (det andra finns i Bromma).
     – Med hjälp och råd från säljaren och en av Willab Gardens auktoriserade montörer, Per Karlsson på Öster Värn Bygg, som var på plats den dagen, kom vi fram till ett alternativ.
     Per Karlsson kom till Lund veckan efter och kollade huset och uterummets placering. Allt såg bra ut, och Mohammad ansökte om bygglov. Så fort bygglovet var klart beställde han uterummet.

Andra veckan i maj fick Mohammad beskedet att familjen hade vunnit uterummet, värt cirka 50 000 kronor. Känslan? Ett stort wow!
     – Det kändes så häftigt och var en mycket välkommen vinst, eftersom jag satt och funderade på om jag skulle använda sparade pengar eller ta ett lån. Det kändes så bra!


I Willab Gardens showroom får familjen hjälp att planera sitt nya uterum.


Familjen Dardashti flyttade in i sin 150 kvadratmeter stora, nybyggda villa 2004. I sommar blir det 16 kvadratmeter stora, isolerade uterummet färdigt. Tanken är att det ska placeras i den vinkel som ligger i söderläge i anslutning till vardagsrummet. På så sätt kan familjen använda uterummet nästan året runt.

Mohammad tänker jobba hemifrån då och då – gärna i uterummet. Familjen drömmer också om att kunna ha stora fester hemma.
     – Nu när vi får ett uterum kommer vi att ha ännu mer plats så att vi kan bjuda in fler. Det är så härligt att kunna sitta ute men ändå inne när det är kallt, och när det regnar på sommaren.

I sitt nya uterum från Willab Garden ska Mohammad placera en soffgrupp och bord för upp till sex personer, inramat av gröna inomhusväxter.
     – Det kommer säkert nya idéer när uterummet står klart, säger han.  
     – Tänk att ha grillfester och sitta i uterummet med släkt och vänner, oavsett väderförhållanden, och att kunna sitta ute och koppla av på kvällen, kanske med ett glas vin eller whisky. Det ser jag verkligen fram emot.

 

 
Information om vinnaren
Namn: Mohammad Dardashti. Ålder: 51 år.
Familj: Gift med Jaleh, 50. Sönerna Armin, 13, och Adrian, 10.
Gör: IT-projektledare. Bor: Villa i Lund.

 

Stort tack till alla ni som var med och tävlade!

09 juni 2014 Caroline Engvall
Annons
Annons
Mer om Uterum

Drömmer du om ett eget uterum? Här är tipsen!

Uterum Drömmer du också om ett uterum där växter gror tidigt och stannar länge? Ett rum för odling och trivsamt umgänge. Ta del av trädgårdsdesignern Peter Englanders råd och låt drömmarna ta några kliv mot verklighet!

Skuggigt och skönt på altanen

Uterum Sommar betyder uteliv på altanen, men alltför stekande sol och hetta vill vi ha möjlighet att ibland välja bort. Här får du tips på några av sommarens...

Vilket virke är bäst?

Uterum Vilket virke ska du ha i ditt trädäck? Tryckimpregnerad furu är fortfarande absolut vanligast eftersom det är så mycket billigare än alternativen,...

Hela familjens utevardagsrum!

Uterum Nu kan Agnes och hennes familj vara ute trots att det regnar. I nya uterummet blir det pyssel, matlagning och umgänge.

Uterummet är vår favoritplats

Uterum För 15 år sedan hittade de drömstället på Österlen. Nu önskade de mer plats. Familjen Ställdal-Eriksson byggde ett uterum med nära kontakt till havet.

Blomstrande rum i trädgården

Uterum Att skapa olika och lite speciella rum är något trädgårdsentusiasten Anna-Lena Wibom har lyckats med i sin stora blomstrande trädgård.

Ombyggt uterum: "Vår gamla altan blev ett uterum"

Uterum Vi i Villas chefredaktör Stina Abenius och hennes släkt bestämde sig för att glasa in verandan till sommarhuset. Vi var trötta på att frysa alla regniga somrar. Dessutom behövde vi mer plats. Det är perfekt!

Nybyggt uterum: "Vi ville vara ute året om"

Uterum Familjen Kvalnes-Ulviken bor på norska ostkusten och har ett uterum som används året om. Det är perfekt för både julens fester och sommarens grillningar...

Ett härligt sommartak på altanen

Uterum Ett skönt skydd mot solen när den gassar som mest, men även mot lättare duggregn. Med en markis blir uteplatsen sommarens vardagsrum på riktigt. Vi...