Den 16 februari åker Vi i Villa-teamet, med snickare från Grabber och rörmokare från FM Mattsson till Grekland för att hjälpa migranterna.
Den 16 februari åker Vi i Villa-teamet, med snickare från Grabber och rörmokare från FM Mattsson till Grekland för att hjälpa migranterna. Foto: Anders Carlén

Vi i Villa hjälper migranter i Grekland

Press

Den 16 februari åker tidningen Vi i Villa, tillsammans med hantverkare från FM Mattsson och Grabber, till Grekland för att hjälpa migranterna i flyktinglägret Ritsona. Målet är att bidra till ett bättre boende samt vatten- och avloppslösningar.

Av: , 02 februari 2017

Sedan gränserna mot övriga Europa stängdes i mars 2016 sitter omkring 60 000 migranter fast i Grekland, med en svår humanitär situation som följd. Den 16 februari åker delar av Vi i Villas redaktion, tillsammans med Grabber® och FM Mattsson, till migrantförläggningen i Ritsona för att förbättra förutsättningarna för de boende.

– I en orolig tid är det viktigare än någonsin att hjälpa varandra. Vår kunskap om hus och boende är stor och då faller det sig naturligt att bidra med det vi kan på plats, säger Anders Carlén, chefredaktör på Vi i Villa.

Teamet på plats, som bland annat utgörs av snickare från Grabber® och rörmokare från FM Mattsson, kommer främst att fokusera på att iordningställa vatten, avlopp och mer permanenta bostäder. Grabber® och FM Mattsson bidrar också med skruv och infästningar samt vvs-tillbehör. Dessutom köps en container in där migranterna kan låna verktyg och själva hjälpa till med arbetet.

– Utöver ett fungerande boende saknas det material för sömnad, och barnen har efterfrågat saxar, lim och papper – därför har vi startat en insamling via Swish, och vi hoppas självklart att så många som möjligt vill hjälpa till genom att skänka pengar, säger Anders Carlén.

Annons

Arbetet på plats kommer att dokumenteras och återges i tidningen Vi i Villa, på sajten Viivilla.se samt i sociala kanaler. 

Mer information om Ritsona Camp samt om flyktingsituationen i Grekland hittar du hos den svenskregistrerade hjälporganisationen Light House Relief.

Anders Carlén, chefredaktör Vi i Villa.

 

Var med och bidra i Vi i Villas insamling:

Vi i Villas swishnummer: 070-369 25 17. Märk bidraget "Grekland".

  

02 februari 2017
Annons
Annons
Mer om Press

Gröna klappar - böcker om naturen

Press Årets julklapp är det återvunna plagget som en reaktion på att vi måste ta hand om naturen och vår miljö. Här kommer förslag på 3 böcker för att upptäcka och inspireras av naturen. Böckerna finns att köpa på bland annat Akademibokhandeln, Adlibris och Bokus.

Sverige villaägare om privatekonomin 2011

Press PRESSMEDDELANDE 2010-12-08 Högre ränta skrämmer inte Sveriges villaägare - var tredje fattar beslut om boräntan med magkänslan

Lätt att bli en dålig granne

Press PRESSMEDDELANDE 2009-10-14 För den som vill är det lätt att bli ovän med grannarna i kvarteret. Genom att låna saker utan att lämna tillbaka dem, vara...

Stina Abenius ny chefredaktör för Vi i Villa

Press PRESSMEDDELANDE 2009-10-07 Stina Abenius har utsetts till ny chefredaktör för Vi i Villa. Hon efterträder Björn Vingård som går i pension. Stina Abenius är i dag chefredaktör för Tara.

ServiceFinder och Vi i Villa inleder ett strategiskt samarbete

Press PRESSRELEASE 2010-08-26 Vi i Villa, med Sveriges största tidning, sajt och mässa för alla som bor i hus, hade redan etablerat den välbesökta webbsidan...

Skånska villaägare litar inte på elbolagen i stormtider

Press Pressmeddelande 2009-12-09 Var tredje skåning litar inte på att elbolagen har gjort vad de kan för att undvika strömavbrott under stormsäsongen. Iställe...

Julgrannen vi inte vill ha

Press PRESSMEDDELANDE 2009-12-09 Juletid är inte alltid julefrid i villakvarteret. Julklappspapper spridda över trädgården, högljudda julfester eller för mycket julbelysning kan förvandla din jul till en mardrömsjul. Villapanelen har med hjälp av 4 114 av Sveriges villaägare listat julgrannen vi inte vill ha.

En av fem villaägare älskar snön och kylan!

Press PRESSMEDDELANDE 2010-02-04 Höga uppvärmningskostnader, snöskottning vareviga morgon och dessutom kallt inomhus. Trots alla vedermödor som den svenska...

Välkommen till villapanelen

Press PRESSMEDDELANDE 2010-01-03 Villapanelen är den första oberoende och opolitiska panelen som speglar villaägarnas åsikter inom olika områden. Det är en...