Detta är Sveriges fulaste badrum

Press

PRESSMEDDELANDE 2013-01-17

Så undgår du själv badrumsfällan – de fem bästa tipsen

Detta är Sveriges fulaste badrum

Sveriges fulaste badrum är en orgie i bruna nyanser och ligger i en villa utanför Kungälv. Det valdes i en stenhård konkurrens då nästan 3 000 bilder med slitna, gammalmodiga och ogästvänliga badrum kom in till Vi i Villas tävling.

-Jag blev inte förvånad över alla fula badrum vi fick in, säger Vi i Villas chefredaktör Camilla von Otter. Genom vår undersökning villapanelen vet vi att badrummet ligger etta på villaägarnas renoveringstopp. Nästan 15 procent av Sveriges villaägare planerar att fixa till det – och det verkar ju också behövas.

Vinnaren i tävlingen om Sveriges fulaste badrum finns hemma hos familjen Stina Lundgren och Fredrik Gunnarsson i den lilla orten Kareby strax utanför Kungälv. Det har arbetsnamnet ”15 nyanser av brunt”.

-Badrummet är såvitt vi vet aldrig renoverat, säger de lyckliga vinnarna. Det har riktigt mörkbruna tapeter och på väggarna sitter också två stora speglar. De ger visserligen en känsla av att badrummet är större, men man ser också alltid sig själv. Och det är till exempel inte så kul alla morgnar.

Förstapriset är badrumsprodukter från Hafa värda 30 000 kronor. Och nu ska Sveriges fulaste badrum göras om.

Annons

-Den nya stilen blir mycket ljusare och vi ska också utnyttja rummet intill för att göra badrummet större, säger Stina Lundgren och Fredrik Gunnarsson.

Vad ska man då tänka på när man renoverar badrummet?

-Det finns fem viktiga tips, säger Camilla von Otter.

 1. Välj en stil som är tidlös. Klassiskt vitt toppar listan just nu, hälften av alla villaägare föredrar den.

2. Fundera noga på vilka behov din familj har. Barnfamilj? Badkar? Bastu? Spa-betonat? Med mera.

3. Undvik att göra så mycket själv. Riva ut det gamla badrummet går bra, men en fackman bör installera det nya. Vatten- och fuktskador är de vanligaste skadorna på villor.

4. Lägg ner lite extra pengar på vitvarorna – de ska räcka länge.

5. Låt din fantasi spela och sätt en personlig prägel på badrummet. Kanske med en accentfärg eller liknande.

Om tävlingen och Vi i Villa

Totalt har 2 832 bilder av 1 302 fotografer deltagit i tävlingen Sveriges fulaste badrum 2012. 79 680 röster har lagts på de tävlande bidragen. Tävlingen pågick under perioden 17 oktober t o m 25 november 2012. Hafa Badrum sponsrade tävlingen där första priset var nya badrumsmöbler till ett värde av 30 000 SEK. Vinnaren är utsedd av en jury bestående av personer från Vi i Villa och Hafa Badrum.

Vi i Villa är Sveriges största tidning med en räckvidd på ca 2 111 000 läsare. Camilla von Otter är chefredaktör och tidningen distribueras gratis tio gånger om året till samtliga villahushåll i Sverige. Den gedigna kunskapen om och kontaktytan med villaägaren leder till intressant, rolig och viktig information.

Bild på Sveriges fulaste badrum hittar du här: www.viivilla.se/press

Hela pressmeddelandet i pdf - Klicka här!

Kontakta vinnaren: Fredrik Gunnarsson, telefon 070-549­ ­81 37. Mail [email protected]

17 januari 2013
Annons
Annons
Mer om Press

Gröna klappar - böcker om naturen

Press Årets julklapp är det återvunna plagget som en reaktion på att vi måste ta hand om naturen och vår miljö. Här kommer förslag på 3 böcker för att upptäcka och inspireras av naturen. Böckerna finns att köpa på bland annat Akademibokhandeln, Adlibris och Bokus.

Pressmeddelande: Vi i Villas elauktion

Press Svenskar byter ogärna elleverantör, ändå har fler än 18 000 gått med i Vi i Villas elauktion.

Sverige villaägare om privatekonomin 2011

Press PRESSMEDDELANDE 2010-12-08 Högre ränta skrämmer inte Sveriges villaägare - var tredje fattar beslut om boräntan med magkänslan

Lätt att bli en dålig granne

Press PRESSMEDDELANDE 2009-10-14 För den som vill är det lätt att bli ovän med grannarna i kvarteret. Genom att låna saker utan att lämna tillbaka dem, vara högljudd och inte hälsa när du stöter på någon på gatan kan du lätt skapa irritation i kvarteret. Det visar villapanelen där 4 139 villaägare i hela landet har svarat på frågor om vad som utmärker en dålig granne

Stina Abenius ny chefredaktör för Vi i Villa

Press PRESSMEDDELANDE 2009-10-07 Stina Abenius har utsetts till ny chefredaktör för Vi i Villa. Hon efterträder Björn Vingård som går i pension. Stina Abenius...

ServiceFinder och Vi i Villa inleder ett strategiskt samarbete

Press PRESSRELEASE 2010-08-26 Vi i Villa, med Sveriges största tidning, sajt och mässa för alla som bor i hus, hade redan etablerat den välbesökta webbsidan...

Skånska villaägare litar inte på elbolagen i stormtider

Press Pressmeddelande 2009-12-09 Var tredje skåning litar inte på att elbolagen har gjort vad de kan för att undvika strömavbrott under stormsäsongen. Istället förbereder många sig för vinterstormarna på egen hand, till exempel genom att skaffa reservbelysning, öppen spis eller batteridriven radio. Det visar Villapanelen där 589 skånska villaägare har svarat på frågor om sina förberedelser inför vinterstormarna.

Julgrannen vi inte vill ha

Press PRESSMEDDELANDE 2009-12-09 Juletid är inte alltid julefrid i villakvarteret. Julklappspapper spridda över trädgården, högljudda julfester eller för...

Välkommen till villapanelen

Press PRESSMEDDELANDE 2010-01-03 Villapanelen är den första oberoende och opolitiska panelen som speglar villaägarnas åsikter inom olika områden. Det är en...