Johans tre enkla val – köksmaskiner

Om du vill äta nyttigare och mer miljömedvetet - köp några maskiner. Vinsten du då gör genom att käka mer färsk och ekologisk mat, samtidigt som du slipper äta tillsatser som gör dig sjuk eller djur som du hellre rider på, överstiger det negativa med att maskiner drar energi och slösar resurser då de tillverkas.


1. Stavmixer
Gör puré på blomkål, broccoli eller jordärtskockor. Gör soppa på potatis och purjolök. Av salladsrester, slokande av dressing, mixar du en kall pesto.

2. Juicemaskin
Ladda med vad säsongen erbjuder. Morötter eller tomater på sommaren, körsbär eller plommon på hösten, äpplen på vintern och sicilianska blodapelsiner på våren. Även frukt som blivit lite skämd kan användas, så slipper du kasta bort den.

3. Glassmaskin
Allt blir gott i en glassmaskin. Från lyxiga blandningar av grädde, ägg, vaniljstång från Madagaskar och ekologiskt rörsocker från Paraguay, över yoghurt smaksatt med en citron till alla slags juicer – som du nyss pressat i din andra maskin.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar