Foto: Ballingslöv

7 enkla sätt att uppdatera köket

Kök

Trött på din gamla köksbänk och flagnande skåpluckor? Här är tipsen på hur du förvandlar köket på nolltid – utan att behöva tömma hela spargrisen!

1. Hitta en lucka

Om du har ledsnat på dina skåpluckor från Ikea kan du enkelt byta ut dem mot mer personliga diton. Det finns flera företag på marknaden som säljer fronter anpassade för just Ikeaskåp, däribland Superfront och Picky Living.

Annons

2. Lyft med lack

Ett alternativ till att byta ut de gamla köksluckorna är att lacka om dem – de blir som nya! Exempel på företag som kan hjälpa dig med det är Svedbergs Lackering och Lackat & Klart.

3. Bli slipad

Ge din bänkskiva ett ansiktslyft genom att slipa den ljusare! Börja med att tvätta och avfetta skivan för att sedan slipa den med slippapper. Smörj ordentligt med oljebets. Efter ett dygn behandlar du skivan två gånger med vit bänkskiveolja.

Läs mer: Årets hetaste kökstrender

 

4. Ta nya (hand)tag

Genom ett så enkelt knep som att byta beslag på dina köksluckor kan du ändra stilen i rummet helt. Mässingsknoppar, läderhandtag eller något helt annat? Bara fantasin sätter stopp.

5. Spola blandaren

I dag kan du få betydligt fler alternativ i en kran än bara varmt eller kallt vatten – vad sägs om till exempel kolsyrat eller kokande dito? Du hittar smarta blandare hos bland annat Bygghemma.se.

Läs mer: Så återupplivar du köket med nya luckor

 

6. Sminka väggarna

Byt färg på väggarna för att ge köket ett rejält ansiktslyft. Använd gärna en blank färg som är lätt att torka av.

7. Tänd till

Skippa lysrör i taket och över diskbänken. Spotlights ger en lyxigare känsla, gärna med dimmer för att kunna variera styrkan efter behov.

18 april 2018
Annons
Mer om Kök

Tipptopp köksgolv – så hittar du rätt

Kök Innan du beslutar dig för köksgolv är det viktigt att planera hur mycket golvet får kosta, vilken funktionalitet som är viktig för dig samt vilket golv som faller dig i smaken. Här visar vi dig hur du hittar rätt köksgolv.

Dags att renovera köket - så börjar du

Kök När du ska renovera köket är det skönt att ha en checklista. Planera ditt framtida kök och bestäm vilken typ av arbetskraft du behöver. Välj ut rätt...

Koka egen jordgubbssylt

Kök När du ska koka sylt gör det inget om jordgubbarna är tryckskadade, fula eller övermogna, det blir gott ändå. Här är ett enkelt recept från My Feldts...

Konditorn som vill väcka vår kärlek till naturen

Kök Hon valde restaurangskolan för att hon gillade att vika servetter. Idag börjar hon varje dag med en bulle. Nu släpper konditorn My Feldt sin första bakbok där hon utgår ifrån naturen, årstiderna och säsongens råvaror – men utan att nämna orden ekologiskt eller hållbart en enda gång.

Recept på läskande syrensaft

Kök Fullt av blommande syrener i trädgården? Passa på att kapsla in smaken av sommar och gör syrensaft. Här är ett recept från My Feldts bok Blåbärssnår,...

Sveriges Mästerkock om kycklingfötter, tävlingsnerver och Frankrike...

Kök Erik Hammar är Sveriges Mästerkock 2018. Här delar han med sig av sina bästa tips till hemmakocken, berättar om sin passion för matlagning och varför...

Årets hetaste kökstrender

Kök Mörkare stensorter, tvåfärgad inredning och fler prydnadsföremål. Inredningsbloggaren och journalisten Maria Soxbo berättar om årets kökstrender. 

Laga mat utan socker med stjärnkockens hjälp

Kök När Björn Frantzéns dotter Leiah fick diabetes tvingades familjen förändra sina matvanor. Nu vill stjärnkocken hjälpa andra att kunna laga god...

5 vanliga misstag när du planerar köket

Kök Alla vill vi ha ett kök att trivas i och som är en fin samlingsplats för hela familjen. Den som ivrar iväg missar ett par saker. Här listar vi 5 misstag...