Se upp! Så ska du inte tina köttet

En vanlig missuppfattning är att man ska tina kött långsamt i kylen. Men vill du ha saftigt och gott kött är det helt fel väg att gå!

Glömt att tina köttfärsen inför kvällens tacomys? Inga problem! En vanlig missuppfattning är att det bästa sättet att tina kött på är att låta den stå över natten i kylen. Men det bästa sättet, enligt organisationen Svenskt kött, är att tina köttet mycket snabbare än så! 

Läs också: 7 vanliga kylskåpsmissar! 

Så tinar du kött – snabbt och enkelt! 

Lägg köttfärsen eller styckdetaljen (ta inte bort förpackningen!) i en skål med kallt vatten. Resultatet blir ett godare kött och man håller även ner bakterietillväxten på det här sättet. Och vatten leder bort värmen fortare än luft, vilket gör att upptiningsprocessen går fortare på köpet! 

Tänk på att ställa in köttet i kylskåpet efter att det tinat (om du inte tänkt tillaga det på en gång!). 

Läs också: Det här ska du inte förvara i kylen!

Källa: Svenskt kött 


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar