Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.


Ingredienser (4 port)

1 kyckling, ca 1,3 kg

½ msk nejlikor

2 msk Arla Smör-&rapsolja

1 ½ msk muscovadosocker

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl torrt vitt vin

½ hönsbuljongtärning

rivet skal och saft av
1 apelsin

3 hela stjärnanis

2 dl Arla Köket crème fraiche

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Tryck in nejlikorna i kycklingen. Blanda smör-&rapsolja, socker, salt och peppar.

Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med blandningen. Stek i mitten av ugnen 45 min.

Tillsätt resterande ingredienser utom crème fraiche. Stek ytterligare 30 min tills innertemperaturen är 70°.

Sila ner buljongen i en kastrull och koka upp med crème fraiche. Låt koka ca 5 min. Servera kycklingen med sås och rostade rotfrukter.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar