Varmrökt lax med coleslaw

Lättlagat, fräscht och kalorisnålt! Testa att göra egen coleslaw och servera med en bit lax.


I sin bok Allt om periodisk fasta skriver kokboksförfattaren och kostrådgivaren Ulrika Davidsson om vad poängen är med att fasta (viktnedgång och bättre hälsa!) och tipsar om recept på kalorisnål mat att äta på ätdagarna! Som denna goda varmrökta lax!

Det här behöver du (1 portion):

  • 150 g varmrökt lax
  • 1 msk hackad gräslök
  • 2 citronklyftor

Coleslaw:

  • 3 dl strimlad vitkål
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 morot
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 1/2 msk majonnäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • Salt och svartpeppar

Läs också: Supersnabb lasagne – på bara 5 ingredienser!

Så här gör du:

  1. Lägg vitkålen till coleslawen i en skål.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Skala och riv moroten.
  4. Blanda ner lök och morot i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil, salt och peppar.
  5. Servera med den varmrökta laxen, gräslök och citronklyftor.

Receptet är hämtat ur Allt om periodisk fasta av Ulrika Davidsson (The Book Affair).

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar