Så gör du spökmaränger
Du behöver:
- 2 ägg.
- 1,5 dl strösocker.
- En skvätt citron (cirka en halv matsked).
Gör så här:
1. Knäck äggen och behåll äggvitan. Vispa äggvitan hårt. Gör det klassiska marängtestet och vänd upp och ner på skålen. Om äggvitan inte ramlar ut så är den klar.
2. Häll i strösocker, lite åt gången, medan du fortsätter att vispa. Pressa i en skvätt citron.
3. Sprita ut marängen på bakplåtspapper och ställ in plåten i mitten av ugnen på cirka 100 grader. Låt stå i cirka 45-60 minuter. När det går att lyfta en maräng utan att det klibbar är marängen klar.
4. Smält choklad och måla dit ögon. Klart!
Tips: Spara äggulan i en skål och laga t.ex. en omelett eller så kanske du kan använda det till kvällens carbonara?