Så fixar du Roy Fares lyxiga pannkakor

Låt en långfrukost med pannkakor sätta guldkant på höstmorgonen! Här är konditorn Roy Fares favoritrecept.


Mästerkonditorn Roy Fares har en förkärlek för amerikanska bakverk. Pannkakor är en av favoriterna.

– Amerikanska pannkakor är för mig något jag lyxar till med på helgen. Jag är klassisk och gillar lönnsirap och bär på, men nutella eller flamberad banan är heller aldrig fel, säger Roy.

Vad är knepet för att lyckas med pannkakorna?

– Hemligheten är värmen på plattan. Grädda dem på medelvärme i stekpannan så att de gräddas långsamt och inte brassas på.

Du behöver (4—5 pannkakor):

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 50 gram smör
  • 1 ägg
  • 1,5 dl filmjölk
  • 3/4 dl mjölk
  • Smör till stekning
  • Florsocker att pudra över
  • Lönnsirap

 

Gör så här:

1. Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Rör ner socker och salt.

2. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ihop det med ägg, filmjölk och mjölk i en bunke. 

3. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet. Låt stå och svälla i 10 minuter.

4. Lägg en liten klick smör i en stekpanna på medelvärme. Grädda en pannkaka i taget, i mitten av stekpannan. Stek tills pannkakan har fått en fin gyllenbrun färg på bägge sidor. Upprepa proceduren tills smeten är slut.

5. Pudra eventuellt över lite florsocker och servera med ringlad lönnsirap på toppen, eller något annat som du tycker är gott. Kanske lite glass, äppelmos, grädde eller färska bär? 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar