Recept: Chokladwhoopies

Den populära bloggaren Therésia Franklin, från bloggen Söta saker, ger ut en bokserie vid samma namn. Först ut är boken Småkakor. Här bjuder hon ett av sina recept – chokladiga whoopies! 


Chokladiga whoopies  

Ugn 175°C ugn, ca 10 minuter ca 10 kakor  

Kakor

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 1⁄2 dl vetemjöl
  • 1 1⁄2 tsk bikarbonat
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1 dl kakao
  • 1 dl mjölk

Vaniljsmörkräm 

  • 1 vaniljstång
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker 

 

Gör så här: 

Whoopie cookies, eller whoopie pies som de ibland kallas, är mjuka små kakor med krämig fyllning som blivit otroligt populära på senare år. Man skulle kanske kunna kalla dem en amerikansk version av de franska makronerna.

Rör samman smör, muscovadosocker och vaniljsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och rör om ordentligt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kakao i en separat bunke och sikta ner under omrörning. Blanda sist ner mjölken. Klicka ut matskedsstora bollar av smeten på plåtar med bakplåtspapper. Lämna ordentligt med utrymme mellan kakorna. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

Gör fyllningen genom att skåra och skrapa ur vaniljstången i en bunke. Tillsätt smör och florsocker och vispa tills krämen blir vit och fluffig. Lägg ihop kakorna två och två med rikligt med fyllning emellan.

Sugen på att se fler härliga recept från bloggaren Therésia? Här hittar du hennes blogg! 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar