Emma använder både polkakross och även chokladbitar med polkasmak som topping.
Emma använder både polkakross och även chokladbitar med polkasmak som topping. Foto: Brinken Bakar

Ljuvligt god polkabrownie

Recept och dryck

Choklad och polkagris är en helt oemotståndlig kombination! Här bjuder Emma Brink Rask, som driver den populära bakbloggen Brinken bakar, på ett recept från sin blogg.

Av: , 19 november 2019

Brownie med chokladtryffel och polkakross

Receptet är bakad i en form som är 20×20 och ger 12 bitar.

Du behöver:

Annons

Brownie

  • 135 gram mörk choklad
  • 135 gram smör
  • 2 ägg
  • 135 gram socker
  • 35 gram brun farin
  • 85 gram mjöl
  • 0,5 tsk salt

Chokladtryffel

  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl grädde
  • 75 g smör
  • 15 g glykos eller honung

Dekor

Krossade polkagrisstänger (det går bra med vanliga polkagrisar men det blir finare kross av stängerna).

Gör så här:

Brownie

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en form som är 20×20 med bakplåtspapper.

2. Smält smöret i en kastrull och smält sedan chokladen i smöret.

3. Vispa ihop ägg, socker och farin lite lätt för hand i en bunke och häll sedan ner smör och choklad där i.

4. Tillsätt mjölet och saltet och rör om till en smet. Häll den i formen och baka i ca 15-20 minuter, tills den är lite wobblig i mitten men har satt sig i kanterna. Låt svalna.

 

Chokladtryffel

1. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.

2. Lägg grädde, smör och glykos i en kastrull och värm tills det precis kokar.

3. Slå den heta grädden på chokladen och rör tills du har en blank ganache.

4. Häll tryffeln på brownien och lägg på polkakross. Ställ in i kylen över natten.

Följ @brinkenbakar på Instagram och sin bakblogg.

19 november 2019
Annons
Annons
Mer om Recept och dryck

Fudge – på fem minuter!

Recept och dryck Du behöver endast tre ingredienser för att göra den här blixtsnabba fudgen som fullkomligt smälter i munnen.

Julgodis – drömmigt god jordnötsfudge

Recept och dryck Drömmig fudge med choklad och jordnötssmör! Här är ett recept ur boken Jennys jul.

5 vintips till sommarens mat

Recept och dryck Årets rekordtidiga värme för tankarna till den goda sommarmaten. Stefan Saidac på Vinbetyget tipsar om matchande viner från topplistan.

Vårens bästa vita viner

Recept och dryck Äntligen vår med mycket att fira, middagar och mingel. Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om fyra vita vinfynd på olika druvor samt matchande mattips.

Sveriges Mästerkocks recept på inkokt sparris

Recept och dryck Erik Hammar kan nu titulera sig som Sveriges Mästerkock. Här delar han med sig av ett favoritrecept på en förrätt från sin nya kokbok Min franska matres...

Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt

Recept och dryck Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt råmarinerad uer. Här bjuder Erik Hammar på receptet från sin nya kokbok Min franska matresa.

Video: Recept på banan- och chokladglass

Recept och dryck Gör din egen glass på mosad banan och hackad mörk choklad. Här är ett enkelt recept. 

Recept: Vårrulle med grillad pepparlax och vinter-slaw

Recept och dryck Stjärnkocken Björn Frantzén har släppt en kokbok för diabetiker. Här bjuder han på ett recept från boken – helt utan socker.

Video: Recept friterade grönsaker med dipp

Recept och dryck Krispigt med en svalkande sås. Friterade grönsaker med dipp passar både som ett annorlunda tilltugg till fördrinken eller snacks till filmen. Här är...