Prova piadina – en modern italiensk klassiker.
Prova piadina – en modern italiensk klassiker. Foto: Zeta

Piadina med soltorkade tomater och parmaskinka

Recept och dryck

Testa piadina – den trendiga italienska streetfood-rätten! Piadina är ett runt, tunt bröd som enkelt tillagas i stekpanna och fylls med valfria italienska delikatesser. Varsågod, här är ett recept på en variant av den smarriga rätten.

4 piadina:

  • 250 g cocktailtomater, blandade färger1 frp Zeta Piadina, 360 g
  • 1 burk Zeta soltorkade tomater, 200 g
  • 2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana, 100 g
  • 1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano, 85 g
  • 1 frp Zeta Prosciutto di Parma, 70 g
  • 70 g rucola
  • 1 kruka färsk oregano
  • Zeta Crema di Balsamico
  • Zeta Extra jungfrtuolivolja Classico

Så här gör du:

Annons

1. Skiva de färska tomaterna och ställ åt sidan. Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på en bit hushållspapper. Det behövs en halv mozzarella per piadina.

2. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja. Fördela soltorkade tomater och mozzarella jämnt över ett piadinabröd. Strö över riven parmesan. Stek tills osten börjar smälta. Lägg på parmaskinka, rucola, tomater, färsk oregano och droppa över lite crema di balsamico.

3. Vik över halva brödet och servera!

24 april 2020
Annons
Annons
Mer om Recept och dryck

5 vintips till sommarens mat

Recept och dryck Årets rekordtidiga värme för tankarna till den goda sommarmaten. Stefan Saidac på Vinbetyget tipsar om matchande viner från topplistan.

Recept på vallmosnurror med vaniljfyllning

Recept och dryck Kanel- och kardemumma i all ära, men här är ett recept på en lite mer annorlunda bullvariant med vallmofrön och vanilj.

Vårens bästa vita viner

Recept och dryck Äntligen vår med mycket att fira, middagar och mingel. Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om fyra vita vinfynd på olika druvor samt matchande mattips...

Sveriges Mästerkocks recept på inkokt sparris

Recept och dryck Erik Hammar kan nu titulera sig som Sveriges Mästerkock. Här delar han med sig av ett favoritrecept på en förrätt från sin nya kokbok Min franska matresa.

Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt

Recept och dryck Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt råmarinerad uer. Här bjuder Erik Hammar på receptet från sin nya kokbok Min franska matresa.

Video: Recept på banan- och chokladglass

Recept och dryck Gör din egen glass på mosad banan och hackad mörk choklad. Här är ett enkelt recept.

Video: Recept på müslibars

Recept och dryck Ge dig själv en energikick med dessa müslibars som du enkelt gör själv i mixern. Tranbär, dadlar och mandlar är huvudingredienserna. 

Recept: Vårrulle med grillad pepparlax och vinter-slaw

Recept och dryck Stjärnkocken Björn Frantzén har släppt en kokbok för diabetiker. Här bjuder han på ett recept från boken – helt utan socker.

Video: Recept friterade grönsaker med dipp

Recept och dryck Krispigt med en svalkande sås. Friterade grönsaker med dipp passar både som ett annorlunda tilltugg till fördrinken eller snacks till filmen. Här är...