No bake cheesecake

No bake cheesecake – enkel efterrätt du blandar ihop och ställer direkt i frysen. Här är receptet!


No bake smoothie cheesecake

8-10 bitar

Du behöver:

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smält smör

Fyllning

  • 500 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl turkisk eller rysk tjock yoghurt på burk
  • 5 dl frysta bär, blårbär och/eller hallon

Topping

  • 2 dl turkisk eller rysk tjock yoghurt på burk
  • Halvtinade eller färska bär till garnering, blåbär och/eller hallon

Gör så här:

1. Finfördela kexen i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen över botten och kanter i en pajform med löstagbara kanter, ca 20×30 cm. Ställ formen i frysen.
2. Lägg cream cheese i en bunke och rör den slät med elvisp. Vispa i sockret. Vispa i grädden. Vispa i yoghurten. Tillsätt bären och vispa ihop tills allt precis har blandats. 
3. Frys cheesecaken 4-5 timmar, gärna över natten. Tina ca 40-50 minuter inför serveringen. Bred på yoghurten och garnera med halvtinade bär.
Tips! Den här cheesecaken passar bra att göra i en rektangulär pajform eller i en liten långpanna.
Cheesecake & kladdkakor, bokförlaget Semic.

 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar