Recept på goda och glutenfria morotsmuffins

Gillar du morotskaka, men vill göra muffins? "Hela Sverige Bakar"-Carro visar hur du gör dessa goda och glutenfria morotscupcakes.


Mmm, morotskaka! Ett favoritrecept för många att båda baka och avnjuta är morotskaka –och visst blir det minst lika gott när man gör små morotsmuffins istället! I senaste avsnittet av ”Hemmafixarna” visar Caroline Ahlqvist hur du gör dessa goda bakverk.

 

Recept på morotscupcakes

Ca 12-16 st

 

Du behöver:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 1/2 msk malen ingefära
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 tsk salt
  • 3/4 dl neutral olja
  • 2 dl finhackade valnötter
  • 3 normalstora morötter, finrivna

 

Frosting:

  • 50g smör, rumsvarmt
  • 200 g cream cheese
  • 5 dl siktat florsocker
  • ev lite rivet limeskal

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.

4. Tillsätt oljan, nötterna och de rivna morötterna. Vänd om så smeten blir jämn och fin.

5. Häll smeten i 12 muffinsformar och grädda i ca 20-22 minuter. Testa med en sticka i mitten på en muffins. Den ska vara torr när du drar upp den. Låt svalna helt under en kökshandduk.

6. Frosting: Vispa smöret krämigt, tillsätt cream cheese och vispa på hög effekt i några minuter. Sikta över florsockret och vispa ihop så det blir krämigt. Spritsa eller bred ut frostingen på alla muffins och strö över lite rivet limeskal.

 

Fler roliga projekt från Hemmafixarna Carro och Karin hittar du här.

 

Fler tips hittar du även i Carros blogg Älska att baka, och i Karins trädgårdsblogg.

 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar