Mitt godaste hamburgerrecept

Har du det godaste hamburgerreceptet? Den frågan ställde vi i Vi i Villa nummer 6 2012. Här är de smarriga recepten som har kommit in. Låt dig väl smaka!


I Vi i Villa nummer 6 2012 frågade vi efter de godaste hamburgerrecepten. Har du ett eget smarrigt recept? Skicka det då till ide@viivilla.se. De bästa recepten publicerar vi här.

Det första hamburgerreceptet har kommit från Hans Gunnelin i Krylbo. Här är Hans recept:

Ingredienser:

4hg malet nötkött  eller
3 hg malet nötkött + 1 hg malet fläskkött
1 dl skorpmjöl
1/2 – 1 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
4 kryddmått salt
1 kryddmått vitpeppar
1 liten finhackad eller riven gul lök
1 liten skalad och mosad tomat
1 liten skalad och riven morot
1 litet skalat och rivet äpple
1 liten stjälk persilja, finhackad
3–4 matskedar mosad banan
1 äggula
 3–4 matskedar smör eller margarin
            
4 hamburgerbröd eller 8 skivor grovt rostbröd
Ruccolasallat till 4 personer
2 dl crème fraîche
1 finskivad lök          

Tillagning:

1. Blanda skorpmjölet med mjölken och låt svälla i 10 minuter.

2. Doppa tomaten 15 sekunder i kokhett vatten.  Spola den sedan genast under kallt vatten och skala den.

3. Blanda köttfärsen med 2 krm salt, sedan med pepparn, löken, den mosade tomaten, persiljan, moroten, äpplet och äggulan. Tillsätt till sist bananen och grädden. Blanda väl.

4. Forma 4 hamburgare på vanligt sätt och stek dem i det brynta matfettet Minska sedan värmen och se till att hamburgarna inte blir för mörka.

5. Lägg ruccola på hamburgerbrödens undre halva. Sedan crème fraîche och finskivad lök.

Avsluta med ruccola och brödens ovansida.

Tack Hans för receptet!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar