Mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter

Prova en smarrig hemgjord glass med smak av mascarpone! 


Du behöver (Ca 1 ½ liter):

  • 250 g frysta hallon
  • Saft från 1 citron
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl naturella pistaschnötter att garnera med 

Gör så här:

  1. Koka hallon, citronsaft och socker i en kastrull i några minuter. Mixa blandningen till en slät sås med stavmixer. Häll ner såsen i en rymlig skål och låt den svalna.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone och vispa ihop till en jämn smet med elvispen.
  3. Häll ner ½ deciliter av smeten i skålen med hallonsås. Rör om.
  4. Häll ner mascarponesmeten i en form som rymmer cirka 1 ½ liter. Ringla ner hallonsåsen och dra några varv med en sked i formen, så att såsen blandas in lite grann. Finhacka pistasch nötterna och strö dem på toppen.
  5. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering: i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.

Recept ur boken Godare glass av Camilla Hamid (Bonnier Fakta). Foto: Bonnier Fakta 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar