Du behöver (Ca 1 ½ liter):
- 250 g frysta hallon
- Saft från 1 citron
- 1 dl strösocker
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
- 500 g mascarpone
- 1 dl naturella pistaschnötter att garnera med
Gör så här:
- Koka hallon, citronsaft och socker i en kastrull i några minuter. Mixa blandningen till en slät sås med stavmixer. Häll ner såsen i en rymlig skål och låt den svalna.
- Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone och vispa ihop till en jämn smet med elvispen.
- Häll ner ½ deciliter av smeten i skålen med hallonsås. Rör om.
- Häll ner mascarponesmeten i en form som rymmer cirka 1 ½ liter. Ringla ner hallonsåsen och dra några varv med en sked i formen, så att såsen blandas in lite grann. Finhacka pistasch nötterna och strö dem på toppen.
- Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering: i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.
Recept ur boken Godare glass av Camilla Hamid (Bonnier Fakta). Foto: Bonnier Fakta
Vill du läsa fler artiklar som den här?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!