Kantarelltoast – magiskt god!

Finns det något godare än en klassisk kantarelltoast? Så här gör du den smarriga toasten.

Kantarelltoast 

Du behöver: 

4 portioner 

  • Surdegsbröd
  • 200 g färska kantareller
  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Börja med att ansa och skölja kantarellerna. Dela dem.

2. Stek kantarellerna i en torr stekpanna, låt lite av vätskan koka bort. 

3. Därefter tillsätter du hackad lök och en klick smör. Salta och peppra tills du är nöjd med smaken.

4. Rosta brödskivor och lägg kantarellblandningen ovanpå. Klart! 

Recept är lånat från Mathem.se

Läs också: HÄR hittar du skogens guld!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar