Kanelbullar – klassiskt och gott recept!

Alla älskar nybakade kanelbullar med ett glas kall mjölk. Här är ett klassiskt recept som passar alla! 


Du behöver: 

  • 75 g smör
  • 7½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 25 g jäst
  • 2½ dl mjölk

Fyllning: 

  • 75 g smör
  • 2½ msk strösocker
  • 1½ msk malen kanel

Garnering:

  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker

 

Gör så här: 

  1. Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet, (spara ½ dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
  2. Värm mjölken till max 37° och rör ner i mjölblandningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25×50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel.
  4. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min.
  5. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt kanelbullarna svalna på galler
  6. Ät och njut! 

Recept och bild från Arla

Läs också: 10 goda våffelrecept!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar