Grilla – ett vinternöje

Låt inte kung Bore hindra från att duka upp till grillfest. Bjud in ett trevligt sällskap och tänd upp grillen. För det smakar lika gott att grilla fast snön ligger vit på taken.


Säger man grilla så tänker väl de flesta direkt sommar förstås. Men grilla kan man faktiskt göra nästan när som helst. Varför inte införa någon ny grill-tradition? Kanske bryta av i julmaten med ett grillparty? Eller som en ny nyårsfestlighet? Eller förstås, kanske bara på en helg eller för allandel på blanka vardagen?

Vem kan väl vänta på att grilla tills det blir sommar igen?

Vinet smakar bra också ur snökalla glas

Något varmt och gott i koppen hjälper till att höja stämningen och värmen.

Ladda med kol

Eftersom temperaturen i luften är låg brukar det ta lite längre tid än på sommaren med tillagningen. Därför är det också bra att lägga på lite extra grillkol för att få en ordentlig och rejält het glödbädd. Sedan är det väl förstås så också att man väl inte väljer att grilla när det är riktigt kallt, för då kan det ju bli en riktigt kylslagen historia. Men är vädret milt kan man både grilla och äta ute. Annars är det bara att ta in det färdiggrillade och spisa inomhus.

Strålvärmen från grillen får man på köpet och är skön att värma frusna fingrar vid.

Mums på tallriken!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar