Godaste nutella-kakan

Ska du bara baka en kaka – baka den här! Kladdkaka med nutellamaräng väcker barnasinnet på bästa sätt. 


Tid: 50 minuter  
Ugn: 175° + 200°

Du behöver: 

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 1⁄2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Nutellamaräng

  • 4 äggvitor
  • 1 1⁄4 dl strösocker
  • 100 g Nutella

Serveringsförslag

  • färska bär
  • lättvispad grädde

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175° och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.

2. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.

3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.

4. Häll i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.

5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200°. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör Nutellamarängen.

6. Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke.Tillsätt socker lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit blank och styv.

7. Smält Nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett ”swirl”. Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.

 

Missa inte: 7 chokladrecept som är helt oemotståndliga!

 

Pssst! Vid allergi går det jättebra att byta ut Nutellan mot mörk choklad eller annan chokladkräm.

 

Recept kommer ur boken Kladdkaka deluxe (Bonnier fakta).

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar