Drömtårta på 10 minuter!

Gillar du snabbt, enkelt och gott? Då är detta tårtan för dig! Bakbloggaren Jenny Warséns 10-minuterstårta passar perfekt till såväl vardagsfikat som vårkalaset!

Jennys 10-minuterstårta

8–10 portioner

Du behöver:

  • 4 1/2 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 färdiga marängbottnar
  • 250 g frysta eller färska hallon
  • ev. florsocker
  • jordgubbar och blåbär att garnera med
Tiominuterstårta

Läs också: Marängsöt citronkaka

Så här gör du:

Koka upp 1/4 dl grädde i en kastrull och bryt ner 150 g choklad. Lyft bort från värmen och rör till en blank smet. 

Lägg en av marängbottnarna på ett fat. Bred ut den smälta chokladen i ett jämnt lager över bottnen. Låt svalna i kylen. Vispa under tiden resten av grädden fluffig. Vänd ner hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka eventuellt av med florsocker.

Fördela hälften av hallon­grädden på den chokladtäckta marängbottnen. Lägg på den andra marängbottnen och bred ut resten av hallongrädden.

Hacka resten av cho­kladen. Garnera med jordgubbar och blåbär och strö över chokladhacket. Servera genast.

Receptet är hämtat ur Snabbt, gott & billigt av Jenny Warsén (Bonnier fakta).


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar