Den här underbara tryffelkakan bakas utan ugn!
Den här underbara tryffelkakan bakas utan ugn! Foto: Ulrika Pousette

Chokladtryffelkaka med crunch

Recept och dryck

En blandning av sött och salt! Bjud på Jenny Warséns ljusa chokladtryffelkaka och gör succé hos dina gäster.

Det här behöver du:

Botten:

  • 200 g digestivekex 
  • 75 g smält smör

 Fyllning:

  • ca 400 g konserverad karamelliserad mjölk (dulce de leche)

Tryffeltäcke:

  • 1 1⁄2 dl vispgrädde
  • 400 g schweizernötchoklad 
  • 2 nypor flingsalt

 Topping:

  • 2 dl vispgrädde 
  • kakao

Till servering:

  • ca 250 g färska bär

 

 

Annons

Läs också: Recept på choklad- och banantryffel

 

Så här gör du:

  1. Krossa kexen till smulor och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut blandningen jämnt på botten i en springform, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 20 minuter.
  2. Bred ut den karamelliserade mjölken jämnt på botten och låt stå svalt medan du gör tryffeltäcket.
  3. Koka upp grädden i en kastrull. Ta bort från plattan, bryt ner chokladen i kastrullen och låt den smälta helt under omrörning.
  4. Bred ut tryffelblandningen jämnt i formen och strö lite flingsalt på toppen. Låt stå i kylen i minst 4 timmar.
  5. Vispa grädden och spritsa sedan ut den i toppar längs kanten. Pudra lite kakao på topparna.
  6. Servera tillsammans med färska bär.

 

Receptet kommer från Middagstipset (Bonnier Fakta) av Jenny Warsén.

08 oktober 2020
Annons
Annons
Mer om Recept och dryck

5 vintips till sommarens mat

Recept och dryck Årets rekordtidiga värme för tankarna till den goda sommarmaten. Stefan Saidac på Vinbetyget tipsar om matchande viner från topplistan.

Vårens bästa vita viner

Recept och dryck Äntligen vår med mycket att fira, middagar och mingel. Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om fyra vita vinfynd på olika druvor samt matchande mattips...

Sveriges Mästerkocks recept på inkokt sparris

Recept och dryck Erik Hammar kan nu titulera sig som Sveriges Mästerkock. Här delar han med sig av ett favoritrecept på en förrätt från sin nya kokbok Min franska matres...

Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt

Recept och dryck Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt råmarinerad uer. Här bjuder Erik Hammar på receptet från sin nya kokbok Min franska matresa. 

Video: Recept på banan- och chokladglass

Recept och dryck Gör din egen glass på mosad banan och hackad mörk choklad. Här är ett enkelt recept.

Recept: Picklad chili

Recept och dryck Picklad chili är både gott som det är eller som tillbehör till kött och vegetariska grytor. Här är ett enkelt recept från boken Chili – 222 sorter att...

Video: Recept på müslibars

Recept och dryck Ge dig själv en energikick med dessa müslibars som du enkelt gör själv i mixern. Tranbär, dadlar och mandlar är huvudingredienserna. 

Recept: Vårrulle med grillad pepparlax och vinter-slaw

Recept och dryck Stjärnkocken Björn Frantzén har släppt en kokbok för diabetiker. Här bjuder han på ett recept från boken – helt utan socker.

Video: Recept friterade grönsaker med dipp

Recept och dryck Krispigt med en svalkande sås. Friterade grönsaker med dipp passar både som ett annorlunda tilltugg till fördrinken eller snacks till filmen. Här är...