Smarriga chokladsnittar med lakritskola

Chokladsnittar med lakritskola på toppen, bättre än så blir det väl inte! Här är ett recept på chokladsnittar ur boken Fika är livet.


Recept på chokladsnittar

60 kakor
Tid: 30 minuter
Ugn: 200 gr

Du behöver:

Deg

  • 200 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg

Pensling och garnering

  • 1 ägg
  • 3 dl hackade hasselnötter

Lakritskola

  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl grädde
  • 2 nypor flingsalt
  • 4 tsk lakritspulver
  • 1 msk smör

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i 6 delar och rulla ut varje del till en rulle. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och lägg tre degrullar på varje plåt. Platta till rullarna lite, pensla dem med uppvispat ägg och strö över hackade hasselnötter.

2. Grädda varje plåt mitt i ugnen i ca 15 minuter. Rullarna kommer att flyta ut lite åt sidorna. Skär de varma längderna i 2 cm breda, sneda bitar. Låt dem svalna på plåten.

Lakritskola

Låt farinsocker, sirap, grädde, salt och lakritspulver puttra i en kastrull på låg eller medelvärme i ca 5 minuter. När smeten har tjocknat och blivit trögflytande, ta kastrullen från värmen och blanda i smöret. Ringla kolan över de skurna chokladsnitten och låt stelna.

Fika är livet, Bonnier fakta.

Läs också: 7 oemotståndliga chokladrecept

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar