Bjud på chèvre chaud!

Lär dig att slänga ihop en proffsig chèvre chaud till nästa middagsbjudning. Servera ovanpå en krispig sallad med en god vinägrett.


Recept på chèvre chaud

Du behöver:

  • 2 dl färskt ströbröd (surdegs)/panko
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 250 g getost, skuren i 2 cm puckar
  • 2 ägg
  • Olja för fritering

Gör så här:

1. Blanda ströbröd och riven ost i en skål. Skär bort ytterkanten på get­osten och skiva upp i 8 st “puckar”.

2. Doppa ostpuckarna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd- och parmesan­blandningen. Doppa puckarna en andra gång i ägg och bröd- och ostmixen. Osten ska vara 100 % täckt av paneringen. Ställ i kylskåp i ca 1 timme.

3. Värm oljan till 175 °. Fritera i ca två minuter, tills utsidan är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

Läs också: Recept på friterade grönsaker med dipp

Friterat: Konsten att fritera allt! (Norstedts).

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar