Bygg ett chokladhus i jul

Letar du efter ett roligt alternativ till pepparkakshus? Haka på trenden med chokladhus! Vi visar dig hur du bygger ett eget chokladhus, steg för steg.


Att bygga ett chokladhus är det perfekta julpysslet för chokladälskaren, och det är dessutom ett roligt alternativ till ett klassiskt pepparkakshus. Det är inte bara privatpersoner som hakat på trenden, Ica Maxi i Skövde byggde Sveriges största chokladhus, och många bloggare och kändisar har även byggt egna.

Matstylisten och skribenten Emily Dahls har tillsammans med Marabou tagit fram sina bästa tips för att bygga ditt eget chokladhus. Så här går du tillväga!

 

Bygg ett chokladhus – steg för steg

Du behöver:

  • Sex st chokladkakor (200 gram)
  • 1 ask Noblesse
  • Godis att dekorera med, som Non stop
  • Florsocker

Gör så här:

Låt chokladkakorna ligga framme och bli lite mjuka i rumstemperatur.

Skär ut delarna med två kortsidor och två långsidor.

 

Kortsidorna skär du till med lätt vinkel upptill, samt en dörr på ena gaveln. Skär ut fönster på delarna som ska bli långsidor.

Smält chokladen som blivit över. Den ska användas för att ”limma” ihop delarna, vilket du gör med en bakpensel.

Skär ut en skorsten av Noblesse-choklad.

Montera fast taket (två chokladkakor) med hjälp av den smälta chokladen. Sätt fast skorstenen.

Låt gärna huset stelna något i kylskåp.

Dekorera efter tycke och smak med allt från kristyr till färgglada godisar. 

 

Instruktion och källa

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar