Video: Recept på banan- och chokladglass

Gör din egen glass på mosad banan och hackad mörk choklad. Här är ett enkelt recept. 


Du behöver:

1 vaniljstång

1 tesked socker

12 äggulor

130 gram socker

0,5 liter vispgrädde

1 banan

50 gram choklad

Så gör du: 

1. Dela vaniljstången och skrapa ur den. 

2. Blanda vaniljpulvret med sockret. Ställ åt sidan.

3. Blanda 12 äggulor med 130 gram socker och vaniljmixen. Vispa samman till en fluffig smet. 

4. Mosa en banan.

5. Vispa grädden. Rör i banan och äggsmeten. Vispa samman. 

6. Hacka chokladen och rör ner i smeten.

7. Häll upp smeten i en frystålig burk.

8. Ställ in i frysen i minst åtta timmar. 

9. Klart! Servera gärna med hackade nötter och chokladsås. 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar