Baconlindade färsspett och fyllda champinjoner

Äntligen grilldags! Det här superenkla grillreceptet är en riktig familjefavorit hemma hos matbloggaren Jenny Warsén. Servera gärna tillsammans med en härlig sallad.

Baconlindade färsspett och fyllda champinjoner 

4 portioner

Du behöver: 

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk barbecuesås (till exempel Heinz)
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 paket bacon

Fyllda champinjoner:

  • 8–10 champinjoner
  • 100 g valfri färskost

Gör så här:

1. Lägg 8 spett av trä i blöt i 15 minuter eller använd metallspett.

2. Blanda nötfärs och barbecuesås, salta och peppra och låt sedan smeten stå kallt i kylen i cirka 1 timme. 

3. Forma färsen runt grillspetten och vira sedan bacon runt om.

Lägg färsspetten på grillen, vänd dem då och då så att de får färg runt om.

4. Fyllda champinjoner: Tvätta champinjonerna och bryt loss foten. Fyll hålet med färskost, helst någon smaksatt variant. Lägg svampen på grillen och låt den bli lite sotad samtidigt som osten smälter.

Receptet är hämtat ur boken ”Jennys Sommar” av Jenny Warsén (Bonnier fakta, 2021).

Läs också: Kycklingspett på asiatiskt vis


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar