Recept på krämiga chokladbollar

Klassikern chokladbollar är alltid lika uppskattat – både hos stora och små. 


Läs också: Godaste nutella-kakan

Du behöver (20 st): 

  • 250 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 8 dl havregryn
  • 0,5 dl espresso eller starkt kaffe

 

Dekoration: 

  • Pärlsocker

 

Gör så här: 

  1. Vispa samman smör, socker, kakao, vanilj- socker och salt.
  2. Tillsätt havregryn och häll på kaffet. Blanda väl och låt stå 10 minuter.
  3. Forma runda bollar och rulla dem i pärlsocker.
  4. Lägg i kylen ca 30 minuter tills de stelnat lite.

 

 

Recept ur boken Baka med choklad av Fredrik Nylén (Semic)

Läs också: Fantastisk nutella- och jordnötscheesecake

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar