Rabarberpaj med hemgjord glass

Caroline Ahlqvist goda recept på rabarberpaj och turboglass, en enkel vaniljglass, är ett sommarens absoluta måsten. 

Äntligen högsäsong för rabarber, och vad är väl godare än en klassisk rabarberpaj? I senaste avsnittet av ”Hemmafixarna” med Carro och Karin visar den tidigare ”Hela Sverige Bakar”-vinnaren hur du gör den här supergoda rabarberpajen med hasselnötter och hemgjord vaniljglass.

Recept Rabarberpaj

8 portioner

Du behöver:

  • 6 rabarberstänger
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 175g smör
  • 1.5 dl råsocker
  • 3 dl havregryn (100% rena om glutenfritt)
  • 2 dl glutenfri mix (eller 1.5 dl vetemjöl)
  • 1/2 tsk salt 1 näve finhackade hasselnötter

Gör så här:

1. Skölj och ansa rabarbern. Dela i centimeterlånga bitar. Blanda med potatismjöl och råsocker och lägg i en 24 cm pajform smord med smör.

2. Jobba snabbt ihop alla ingredienser till smuldegen och strö över rabarbern.

3. Grädda ca 25-30 min i 200 grader tills pajen blivit gyllenbrun och bubblar fint av rabarbern under. Låt svalna något och servera ljummen med turboglass!

Recept på turboglass

Du behöver:

  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • Vaniljstång

Gör så här:

1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna ner i en bunke. Vispa tillsammans med grädden så den bildar fasta toppar.

2. Häll i den kondenserade mjölken och vispa runt så allt blandar sig fint. Täck bunken med plastfilm och frys i några timmar eller över natten. Ta fram 30 min innan servering och skopa upp fina kulor. Den här glassen går att smaksätta med precis vad du vill! Mosa ner bär eller frukt, riv eller hacka choklad, kolasås, mm. Ta vad du har helt enkelt!

Fler roliga projekt från Hemmafixarna Carro och Karin hittar du här.

Fler tips hittar du även i Carros blogg Älska att baka, och i Karins trädgårdsblogg.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar