Sommarklassiker vi älskar: Jordgubbstårta!

En gräddtårta med jordgubbar hör midsommar till. Här är en annorlunda variant med digestivekex. Frys gärna tårtan innan du serverar den. 


Du behöver (8 personer):

  • 12—15 digestivekex
  • 50 g smör
  • 5 dl Kesella med vaniljsmak
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt
  • Dekoration: Färska jordgubbar 

Gör så här:

1. Krossa kexen och blanda med smält smör. Packa kaksmulssmeten i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter. 

2. Bred ut Kesellan över kaksmulorna.

3. Vispa grädden. 

4. Värm sylten tills den smälter.

5. Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt. Bred detta över Kesellan. Ställ gärna kallt en stund. 

6. Bred sedan på resten av ­grädden och avsluta med sylten. Låt alltsammans ­stelna i kyl eller frys ordent­ligt. Är tårtan fryst är det lätt att skära snygga skivor som ”smälter” direkt på tallriken till lagom serveringstemperatur.

7. Dekorera med jordgubbar vid servering samt gärna lite citronmeliss.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar